BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemIMF yöneticilerinden 'Davos' mesajları!----

IMF yöneticilerinden 'Davos' mesajları!

IMF yöneticilerinden 'Davos' mesajları!
16 Ocak 2024 - 15:26 www.finansgundem.com

IMF Başkan Yardımcısı Gita Gopinath, Davos'taki Dünya Ekonomik Forumu'nda yaptığı konuşmada, enflasyonla mücadelenin devam ettiğini ve faiz indirimlerine yönelik piyasa beklentilerinin "erken" olduğunu belirtti.


Davos’taki Dünya Ekonomik Forumu’nda konuşan Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkan Yardımcısı Gita Gopinath, son iki yılda borçlanma maliyetlerinde yaşanan keskin artışlara rağmen ABD ve Avrupa’da işgücü piyasasının sıkı kaldığını vurguladı.

Gopinath “Piyasalar merkez bankalarından agresif faiz indirimi bekliyor. Bu sonuca varmak için biraz erken olduğunu düşünüyorum. Bu yıl faizlerin bir parça düşmesini beklemeliyiz. Ancak elimizdeki veriye göre bu indirimlerin yılın ikinci yarısında yapılması daha mümkün” değerlendirmesini yaptı.

Aynı panelde konuşan AMB Yönetim Konseyi Üyesi Francois Villeroy AMB'nin ne zaman faiz indirimi yapacağı tartışmalarına girmek istemediğini belirtti. Enflasyonda zafer ilan etmek için erken olduğunu belirten Villeroy’a göre AMB’nin sıradaki hamlesi bu sene bir Faiz indirimi olmalı.

IMF BAŞKANI'NDAN KÜRESEL EKONOMİ TAHMİNİ

Davos'ta Bloomberg'in etkinliğinde konuşan IMF Başkanı Kristalina Georgieva ise küresel ekonominin 2023'ten daha iyi performans göstereceğini belirtti.

IMF Başkanı, ABD'de faiz oranları düşmeye başladıkça ekonominin de yumuşak iniş yapacağını öngördü.

Dünya ekonomisinin 2023'te dirençli olduğunu kanıtladığını söyleyen Başkan, 2023 yılında küresel ekonominin beklenenden biraz daha iyi performans gösterdiğini dile getirdi.

Georgieva ayrıca Çin ekonomisinin yapısal reformları gerçekleştirmediği sürece ekonomik büyümenin yüzde 4'ün altında kalacağına dikkat çekti.

Davos'ta başekonomistler küresel ekonomide zayıflık öngörüyor

 

Dünya Ekonomik Forumu 2024 Davos'ta başladı

 

Davos'ta yapay zeka masada

 


 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)