BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarIMF'den dijital para platformu çalışması----

IMF'den dijital para platformu çalışması

IMF'den dijital para platformu çalışması
19 Haziran 2023 - 16:34 www.finansgundem.com

IMF, daha verimli ve daha adil işlemler olması için global merkez bankaları dijital para birimi platformu üzerinde çalışıyor.

IMF Başkanı Kristalina Georgieva, Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) ülkeler arasında işlemleri mümkün kılmak için merkez bankası dijital para birimleri (CDBC'ler) için bir platform üzerinde çalıştığını söyledi.

Georgieva, "CBDC'ler parçalanmış ulusal teklifler olmamalı... Daha verimli ve daha adil işlemler için ülkeleri birbirine bağlayan sistemlere ihtiyacımız var: birlikte çalışabilirliğe ihtiyacımız var. Bu nedenle IMF'de global bir CBDC platformu konsepti üzerinde çalışıyoruz" dedi.

IMF, merkez bankalarının dünya ölçeğinde birlikte çalışabilirliğe izin verecek dijital para birimleri için ortak bir düzenleyici çerçeve üzerinde anlaşmasını istiyor. Ortak bir platform üzerinde anlaşamamanın, muhtemelen kripto para birimleri tarafından doldurulacak bir boşluk yaratacağını vurguluyor.

IMF'den dijital paralara ilişkin yeni rapor

 

Dijital para birimleri yayılma hızları enflasyonu etkiliyor

 

"Dijital para birimleri pahalı bir zaman kaybı olabilir" uyarısı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)