BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiIMF'den Asya merkez bankaları için faiz yorumu----

IMF'den Asya merkez bankaları için faiz yorumu

IMF'den Asya merkez bankaları için faiz yorumu
21 Şubat 2023 - 08:15 www.finansgundem.com

IMF'e göre, çekirdek enflasyon yüksek kaldığı takdirde Asya merkez bankalarının faiz artışlarını sürdürmesi gerekebilir

Uluslararası Para Fonu'na (IMF) göre, Asya merkez bankalarının, çekirdek enflasyonun hedefe dönme konusunda net işaretler göstermemesi durumunda faiz oranlarını daha da artırması gerekebilir.

IMF ekonomistleri Krishna Srinivasan, Thomas Helbling ve Shanaka J. Peiris bir blog yazısında, geçici ve değişken kalemleri kapsamayan ekirdek göstergenin hala hedefin üzerinde seyretmesi nedeniyle, manşet enflasyondaki yavaşlamaya rağmen politika yapıcıların "tetikte kalması" gerektiğini belirtti.

Yazarlar, Asya'nın yerel para birimlerindeki toparlanmadan ve küresel emtia ve nakliye maliyetlerinin gevşemesinden faydalandığını, ancak ikinci tur etkilere ilişkin verilerin karışık kaldığını belirterek, Çin'in yeniden açılmasının da fiyat artışlarını artırabileceğini eklediler.

Yazıda, “Bu, merkez bankalarının fiyat istikrarına olan bağlılıklarını yeniden teyit ederek dikkatli davranmaları gerektiği anlamına geliyor. IMF, çekirdek enflasyonun hedefe dönme konusunda net işaretler göstermemesi durumunda faiz oranlarını daha da artırmaları gerekebileceğini söyledi. Japonya'da enflasyona yönelik iki yönlü riskler göz önüne alındığında, uzun vadeli getirilerde daha fazla esneklik, daha sonra ani değişikliklerden kaçınmaya yardımcı olacaktır" denildi.

Asya Merkez Bankaları'ndan döviz hamlesi

 

IMF'den Asya Merkez Bankalarına çağrı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)