BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiIMF, yeni program hazırlığında----

IMF, yeni program hazırlığında

IMF, yeni program hazırlığında
07 Nisan 2020 - 08:38 www.finansgundem.com

Uluslararası Para Fonu, elinde ABD Hazine tahvili olmayan ülkelere kısa vadeli dolar fonlaması sağlamak için swap limiti tasarlıyor

IMF, global dolar likiditesi eksikliğinin aşılmasına yardım için yeni bir program başlatmayı değerlendiriyor.

IMF'in başlatacağı program, Fed'in dünya merkez bankalarına swaplar yolu ile dolar likiditesi sağlama kampanyasına destek olacak.

IMF Başkanı Kristaline Georgieva'nın bu programı, Fed programına katılmak için ellerinde yeterli ABD Hazine kağıdı olmayan ülkelere kısa vadeli dolar kredisi sunulmasını öngörüyor.

Kaynaklara göre ABD Hazine Bakanlığı'nın da desteklediği girişim haftalar içerisinde başlayabilir. Fonda en büyük pay ABD'nin. Doksandan fazla ülke ekonomisinin korona virüs ve küresel resesyon karşısında yardımını talep ettiği bir dönemde, bir dizi toplantı sonrası yardım şekil alacak.

Bunun yanı sıra IMF üyeleri gelecek hafta toplanarak hali hazırda 90 ülkeden gelen korona virüs salgınının etkileri ile mücadelede destek taleplerini değerlendirecekler.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)