BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem IMF: Rusya askeri harcamalarla ekonomiyi büyütüyor----

IMF: Rusya askeri harcamalarla ekonomiyi büyütüyor

 IMF: Rusya askeri harcamalarla ekonomiyi büyütüyor
24 Şubat 2024 - 09:27 www.finansgundem.com

Uluslararası Para Fonu (IMF) Sözcüsü Julie Kozak, "Rusya’nın ekonomisi askeri harcamalarla büyüyor" açıklamasında bulundu

Uluslararası Para Fonu (IMF) Sözcüsü Julie Kozak, Rusya'nın ekonomideki büyük askeri harcamalar sayesinde üretimde büyümeyi sağladağını söyledi. 

Uluslararası Para Fonu IMF'nin resmi temsilcisi Julie Kozak Tass ajansının yaptırımlar konusundaki sorusunu yanıtladı. Kozak "Batının yaptırımlarının Rus ekonomisi üzerindeki etkisini yorumlar mısınız?" şeklindeki soruya şu yanıtı verdi:

"Rusya ekonomisi gerçekten büyüme hızıyla herkesi şaşırttı. Belli ki şu anda Rusya'nın askeriyeye dayalı bir ekonomisi var. Bu durum ekonomideki büyük askeri harcamaların varlığıyla ilişkili, ki bu da üretimde büyümeyi sağlıyor."

IMF ocak ayında açıkladığı yeni tahminde Rus ekonomisinin 2024 yılında yüzde 2,6 oranında büyüyeceğini öngördü. IMF yetkilisi Gita Gopinath da şubat ayında yaptığı açıklamada Rus ekonomisinin "pozitif artış bölgesinde" olduğunu söylemişti.(Turkrus)

Rusya, AB’ye yönelik yaptırımları genişletiyor

 

Rusya’dan ABD'ye nota

 

ABD, dondurulan Rus varlıklarını kullanma yollarını araştırıyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)