BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiIMF, Orta Doğu için endişeli----

IMF, Orta Doğu için endişeli

IMF, Orta Doğu için endişeli
03 Mayıs 2023 - 11:05 www.finansgundem.com

IMF'e göre, enflasyon bu yıl Orta Doğu genelinde büyümeyi yavaşlatacak. IMF'nin Bölgesel Ekonomik Görünüm raporunda, tahmini yavaş büyümenin nedeni olarak kısmen artan enerji maliyetlerinin yanı sıra yükselen gıda fiyatları gösterildi.

Uluslararası Para Fonu (IMF), Orta Doğu ve Orta Asya'daki ekonomilerin, sürekli yüksek enflasyon ve artan faiz oranlarının pandemi sonrası kazanımlarını aşındırması nedeniyle bu yıl muhtemelen yavaşlayacağını bildirdi.

IMF'nin Bölgesel Ekonomik Görünüm raporunda, tahmini yavaş büyümenin nedeni olarak kısmen artan enerji maliyetlerinin yanı sıra yükselen gıda fiyatları gösterildi. Raporda, Basra Körfezi'ndeki Arap ülkeleri ve bölgedeki diğerler ülkelerin petrole bağımlı ekonomileri artan ham petrol fiyatlarının faydalarını görürken, Pakistan gibi diğer ülkelerin geçen yaz yaşanan sel felaketinden sonra veya ekonomik sıkıntıların kötüleşmesi nedeniyle büyümenin düştüğü belirtildi.

IMF, Asya-Pasifik Bölgesi’nin büyüme tahminini artırdı

 

IMF, Avrupa’nın 2023 büyüme tahminini yükseltti

 

IMF: Orta Doğu'da endişe hakim

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)