BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaIMF G.Kıbrıs'a 1 milyar dolar verecek!----

IMF G.Kıbrıs'a 1 milyar dolar verecek!

IMF G.Kıbrıs'a 1 milyar dolar verecek!
03 Nisan 2013 - 12:37 www.finansgundem.com

IMF Başkanı Christine Lagarde Güney Kıbrıs ile anlaşmaya varıldığını duyurdu

IMF Başkanı Christine Lagarde varılan anlaşma çerçevesinde IMF'in Güney Kıbrıskurtarmasına 1 milyar Dolar katkı sağlayacağını belirtirken, IMF İcra Kurulu'nun varılan anlaşmayı Mayıs ayının ilk yarısında görüşmesinin beklendiğini vurguladı.
Lagarde açıklamasında, "IMF'in katkısı, 3 yılda 891 milyon SDR (1 milyar euro) kredi şeklinde olacak. Verilecek kredi Güney Kıbrıs'ın IMF'teki kotasının yüzde 563'ü seviyesinde" ifadelerine yer verdi.
IMF ile Güney Kıbrıs arasında varılan anlaşmaya göre kurtarma programı sürecinde Güney Kıbrıs GSYH'nın yüzde 2'si kadar ek mali konsolidasyon tedbiri uygulayacak. Bu tedbirler arasından kurumlar vergisi oranını yüzde 10'den 12.5'e çıkarılması ve faiz gelirinden alınan verginin yüzde 15'den yüzde 30'a çıkarılması var.
IMF açıklamasında Güney Kıbrıs'ın 2018'de GSYH'nın yüzde 4'ü kadar faiz dışı fazla hedefine ulaşmak için orta vadede GSYH'nın yüzde 4.5'i kadar ek tedbir almasının gerekli olacağı da belirtildi.
REHN VE LAGARDE, GÜNEY KIBRIS İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAYINLADILAR
AB Komisyonu'nun ekonomik ve parasal işlerden sorumlu üyesi Olli Rehn ile IMF Başkanı Christine Lagarde, Güney Kıbrıs konusunda ortak açıklama yayınladılar.
Rehn ve Lagarde yaptıkları ortak açıklamada, "Güney Kıbrıs otoriteleri ülkenin karşı karşıya olduğu ekonomik zorlukları düzeltmek için çok yıllı bir reform programını ortaya koydular. Bu programın hedefleri,  nüfusun uzun vadeli refahını sağlayacak ekonomik aktivitede ve büyüme potansiyelinde bir toparlanma için temelleri ortaya koymaküzere finansal sistemde istikrarı sağlamak ve mali sürdürülebilirliğibaşarmak.
Program, hali hazırda Güney Kıbrıs tarafından ülkenin en büyük iki bankasındaki problemleri düzeltmek için atılan önemliadımlar üzerine işaa edildi ve finans saktöründe istikrarı, şeffaflığıve sürdürülebilirliği sağlamayı amaçlayan tedbirler içeriyor" ifadelerineyer verdiler.

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)