BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaIMF, faiz lobisine sahip çıkıyor----

IMF, faiz lobisine sahip çıkıyor

IMF, faiz lobisine sahip çıkıyor
19 Şubat 2018 - 13:33 www.finansgundem.com

İTO Başkanı Öztürk Oran, IMF'nin 4. Madde Konsültasyonu Raporu'na sert tepki gösterdi ve kurumu faiz lobisine sahip çıkmakla suçladı

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Öztürk Oran, Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) Merkez Bankası'na açıkça faiz artırma çağrısı yaptığı 4. Madde Konsültasyonu Raporu'na sert tepki gösterdi.

Oran, "Faiz lobisine sahip çıkan IMF heyeti, '4. Madde Konsültasyonu' adını verdiği raporunu kendi Yönetim Kurulu'na sunacakmış. 5. Madde'yi de onlara ben söyleyeyim. IMF'nin yaptığı, uluslararası kumpaslara ortak olarak Türkiye'ye karşı yeni bir cephe açmaktır. Onların işine gelen 90'ların Türkiye'si geride kaldı" dedi.

Para Fonu'nun 2017 yılı raporunda Türkiye için yüzde 2.9 büyüme tahmini öngördüğünü hatırlatan Oran, "O gün Türkiye yüzde 2.9 büyüyecek diyordunuz, şimdi yüzde 7 büyüdü diyorsunuz. Dünya bu tahminlerinize mi güvenecek?" diye sordu.

Oran, şunları söyledi:

"İstanbul'da 420 bin firmayı temsil eden İTO'nun Başkanı olarak IMF'ye diyorum ki elinizdeki verileri düzgün okuyun, karıştırmayın. Türkiye'nin üretim ve büyüme dinamiklerini dikkate alın. Neymiş, faizi artıracakmışız… Bankalarımızı da bu oyunun içine çekmeye çalışıyorlar. Ben Türkiye'deki en büyük finans kuruluşlarının başında bulunmuş ve halen bir katılım bankasının başında bulunan, hayatı finansın içinde geçmiş biri olarak diyorum ki Türkiye'nin gelişmesi için Türkiye'de faizler bir an önce düşmeli. Burada tercih üretim midir, yoksa finans lobilerini beslemek midir? IMF'nin sadece faizi artırmaya dayalı politikalarının iflas ettiği Latin Amerika'dan Uzak Doğu'ya kadar defalarca kanıtlanmıştır"

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • sait20 Şubat 2018 14:48

    en büyük iki zulüm:enflasyon ve kdv.aldığın bir ürününü seneye aynı fiyata alamamak büyük zulüm.aldığın malın beşte birini vergi olarak vermek ikinci.kdv oranı çok yüksek.

  • Ali Ergül19 Şubat 2018 18:11

    Koca ülkeyi faiz lobisi, kandırıldık, Allah affetsin ile yöneten zihniyet. Yahu işi ehline değil yandaş imam hatipliye verirsen bir adım gidemezsin, devlet bankaları ve üst kademe eski Bank Asya lılar ile dolmuş yahu bunlar iyi ise bu banka batmazdı. Fetöcü ise neden alıyorsunuz bunları.

  • DALGA GECİYORLAR RESMEN19 Şubat 2018 14:44

    ney miş?IMF FAİZ LOBİSİNE SAHİP ÇIKIYORMUŞ..:)) YAA FAİZ KOLİDORU BORÇ VE BORÇLANDIRMA POLİTİKALARININ TEMİNAT PİYASASI DEĞİL Mİ? IMF SAHİP ÇIKMAYACAKDA BEN Mİ SAHİP ÇIKACAĞIM..VATANDAŞI ŞİRKETLERİ ÜRETİMSİZLİĞE DAYALI BORÇLANDIRIRKEN İYİ,,BUNA SEKTÖR BAZLI DARALMAYIDA EKLEDİK AKABINDE KİMDİR SORUMLUSU?IMF VE BİRÇOK KREDİ DERECELENDİRME KURULUŞU ONAY VERMESİ DEĞİL konsolidasyon kredisi BIR SENT DAHİ ALAMAZSIN