BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiIMF Başkanı'ndan ABD'ye reform göndermesi----

IMF Başkanı'ndan ABD'ye reform göndermesi

IMF Başkanı'ndan ABD'ye reform göndermesi
11 Ekim 2014 - 07:55 www.finansgundem.com

IMF Başkanı Lagarde reform ve değişikliklerin Amerikan Kongresi’nden geçmesi halinde, “göbek bile atabileceğini” söyledi

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, bir türlü onaylamadığı reform ve değişikliklerin Amerikan Kongresi’nden geçmesi halinde, “göbek bile atabileceğini” söyledi.

Washington’da düzenlenen bir konferansta konuşan Lagarde, 2010 yılında ABD Kongresi’ne sunulan ve IMF’nin operasyonlarına ilişkin değişikliklerin halen daha gerçekleştirilemediğinden dert yanarken, esprili bir dille “Kongre’ye takılan reformların hayata geçirilmesi ne gerekiyorsa yaparım.

Hatta onları göbek atmakla da tehdit ettim. Umarım yapmak zorunda kalmam!” ifadesini kullandı. Herkesin, IMF’de herşeyin yolunda gittiğini düşündüğünü savunan Lagarde, ancak bazı değişiklikler yapılması konusunda yetki almak için çok uğraş verdiğini anlattı.

Çin ve Rusya faktörü
IMF’nin ABD Kongresi’ne sunduğu değişikliklerin en önemlisi, Çin ve Rusya da dahil diğer üye ülkelere IMF’nin icraatlarında daha fazla söz sahibi olma hakkı tanınması yönünde.
Obama yönetimi, söz konusu reform paketine, Ukrayna’ya mali yardımı da içeren bir ekleme yapmak şartıyla olumlu bakmış, ancak Cumhuriyetçiler, reformların, ABD’nin bankadaki ağırlığını azaltacağı gerekçesiyle değişikliklere karşı çıkmıştı. ABD’nin IMF’de yüzde 16.7’lik oy hakkı bulunuyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)