BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİmamoğlu: Mansur Yavaş'ın yanındayız----

İmamoğlu: Mansur Yavaş'ın yanındayız

İmamoğlu: Mansur Yavaş'ın yanındayız
23 Aralık 2019 - 12:05 www.finansgundem.com

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş hakkında başlatılan soruşturmaya tepki gösterdi

İmamoğlu, "Mansur Yavaş'a karşı sürdürülen iftira ve soruşturma sürecini kınıyorum. Yavaş'ın her zaman yanında olduğumuzu ve kendisini desteklediğimizi buradan ifade ederim" dedi.

İBB Başkanı İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde 6 aylık çalışma dönemiyle ilgili açıklamalarda bulunuyor.

İmamoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

'Urla Belediye Başkanımız'ın tutuklanmasını da protesto ediyorum'

Bir konuya değinmek istiyorum. CHP'li belediye başkanlarımıza yönelik bir saldırı söz konusu. Bu saldırı ne yazık ki Ankara'da bir gelenek haline gelmiş. Bu baskıyla birlikte politikaların engellenmesine yönelik bir gelenek ortaya konmuş. Kaygıyla izlediğimiz bir süreç. Mansur Yavaş'a karşı sürdürülen iftira ve soruşturma sürecini buradan kınıyorum. Bu kampanyaların sonuçsuz kalacağına olan inancım tamdır. Mansur Yavaş'ın her zaman yanında olduğumuzu ve kendisini desteklediğimizi buradan ifade ederim. Urla Belediye Başkanımız'ın tutuklanması ve yerine kayyum atanmasını da protesto ediyorum.
Hiçbir vatandaşımız bizden popülist yaklaşımlar duymayacak. Bizler sadece gerçeklerle, güvenilir verilerle işler yapacağız. Elde ettiğimiz sonuçları sizlerle paylaşacağız. Çünkü biz 16 milyon insan için çalışıyoruz.

'Oturarak iş yapma dönemi bitti, oturanlar da gitti zaten.

Bu bakış açısıyla öncelikle yönetimi devraldığımız günden bu yana 6 ayda nereye geldik bunu açıklayacağım. Biz vadesi geçmiş 6 katrilyon cari borcu teslim almış durumdaydık. İşbaşı yaptıktan bir hafta sonra kasamızda personelin maaşını ödeyecek para yoktu. Bizden önceki yönetimin 7.9 milyar liralık bütçe açığını devraldık.
16 milyonun içi rahat olsun. Oturarak iş yapma dönemi bitti. Oturanlar da gitti zaten biliyorsunuz. Öncelikle tasarruf yaptık. Bu önemli bir tavır. Her iştirak şirketimizde tasarruf yaparak israf düzenine son verdik. İhale şartnamelerindeki hükümleri değiştirerek rekabeti arttırdık. Hizmette devamlılılığı sağladık. İştiraklerimizi kâra geçirdik.
'Birileri talimat verdi diye kaynak harcama dönemi bitmiştir'
Bizim halkın parasını kullanmadaki temel prensibimiz hak, hukuk, adalet anlayışımızla kamu etik kurallarına göre belli.

İsrafa asla izin vermeyeceğiz. Hepimiz biliyoruz ki israf haramdır. Maksimum tasarrufu sağlayacağız. Her birimdeki arkadaşım buna dikkat edecek. Birileri talimat verdi diye kaynak harcama dönemi bitmiştir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • gerçek.23 Aralık 2019 19:10

    İnsanları Protestanlaşmakla suçlarken kendi ailenize baktınız mı? İnsanları şatafatla suçlarken kendi şatafatınızı görmediniz mi? Her lüksü haksızkazanca bağlarken kendi lüksünüzün da sorgulanabileceğini düşünmediniz mi?

  • mesut23 Aralık 2019 17:37

    yanında olacaksın zaten Allah 1 değil 2 dir dese bile (tövbe  haşa) yanında olursun birbirinizi her şart altında haksız olsa bile desteklemezseniz şaşarım zaten  

  • Nedim23 Aralık 2019 12:54

    Şuna çok eminim ki eğer Türk Milletinin başına bir şey gelse ya da beklenen İstanbul depremi  faraza yarın olsa  bu herif keyfinden ve neşesinden çıldırır!Zerre kadar bu ülkenin insanına ne saygısı ne de sevgisi yok!   Bari kim haklı ise mahkeme karar versin bile diyemiyor!