BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİlk hacı kafilesi kutsal topraklardan döndü----

İlk hacı kafilesi kutsal topraklardan döndü

İlk hacı kafilesi kutsal topraklardan döndü
02 Temmuz 2023 - 17:14 www.finansgundem.com

Kutsal topraklarda hac vazifesini yerine getiren ilk hacı kafilesi yurda döndü.

Kutsal topraklarda hac vazifesini yerine getiren ilk hacılar yurda dönmeye başladı. Suudi Arabistan'da hac vazifelerini yerine getiren 300 kişilik ilk hacı kafilesi Türk Hava Yolları'na (THY) ait uçakla saat 15.00'de Cidde'den İstanbul'a geldi. Hacı kafilesinde yurtdışında yaşayan Türk vatandaşları da vardı. Kutsal topraklarda bulunan Türk hacıların yurda dönüşü önümüzdeki günlerde de sürecek.

"ALLAH HERKESE NASİP ETSİN"

Almanya'da yaşayan Semih Ülker hac ibadetini yerine getirmenin gururu içinde olduğunu ifade ederek, "Herkese tavsiye ederiz. Benim için bilhassa ilk defa oldu. Annem için ikinci kez oldu. Annemle bir karar aldı. Beraber gittik ve orada manevi anları yaşadık. Kabe'yi görmenin herkesin yaşaması gereken bir duygu olarak görüyoruz. " dedi.

Anne Nazmiye Ülker ise, " Ben 52 seneden beri Almanya'dayım. İkinci kez hacca gidiyorum. Oğlum götürdü beni. Çok önemli, çok güzel bir duygu" dedi. Yurda dönen hac kafilesinde yer alan İsmail Coşkun ise, "Çok şükür hacca gittik; hac vazifemizi yerine getirdik. Bugün de sağ salim evimize döneceğiz Frankfurt'a. Rabbim herkese nasip etsin. Çok güzel bir duygu, 'Anlatılmaz yaşanır' derler ya. Ancak yaşanacak bir duygu. Rabbim herkese nasip etsin en kısa zamanda gidip gelmeyi inşallah" diye konuştu.




92 bin 500 Türk vatandaşı hacı oldu!

 

Hacı sayısı Kovid-19 öncesi rakamlara ulaştı

 

2,5 milyon Müslüman hacı oldu

 

Ali Erbaş, kutsal topraklara giden Türk hacı adaylarıyla görüştü

 

Hacı adaylarının Arafat yolculuğu yarın başlıyor

 



YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)