BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakİlk defa daire alana uygun şartlı kredi----

İlk defa daire alana uygun şartlı kredi

İlk defa daire alana uygun şartlı kredi
26 Ekim 2023 - 13:59 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanlığı 2024 Yıllık Programı'nda ilk defa konut alanlar uygun şartlı kredi ile desteklenirken, belirli bir sayının üstünde ev sahipliğine yönelik kısıtlayıcı uygulamalar devreye alınacak.

Türkiye ekonomisine dair politika ve hedeflerin yer aldığı "2024 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı" Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onaylamasının ardından Resmi Gazete'nin dünkü mükerrer sayısında yayımlandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığınca hazırlanan programda, Orta Vadeli Program’da belirlenen temel ekonomik büyüklükler ve hedeflere yönelik ayrıntılara yer verilirken, kira ve konut fiyat artışlarının enflasyondaki olumsuz etkilerinin giderilmesi için konut arzını artırıcı uygulamalar hayata geçirilecek.

UYGUN KREDİ

Kamunun uygun koşullarda sağladığı konut kredileri ilk kez konut edinimini destekleyecek, dar ve orta gelirli vatandaşlar için belirli standartlarda ve uygun fiyat aralığında olacak şekilde yeni başlayan projelere yönlendirilecek. Sosyal Konut Projesi kapsamında 100 bin konut tamamlanacak.

FAZLA DAİRE ALIMINA TEDBİR

Belirli bir sayının üstünde daire sahipliğine yönelik kredi kısıtlaması gibi uygulamalar hayata geçirilecek. Birden fazla konut sahibi olanların konut kredilerine erişimini sınırlayıcı kredi değer oranını azaltan ve kredi risk ağırlıklarını yükselten kararların etkileri takip edilerek ilave önlemler alınacak.

TÜRKİYE'YE ÖZGÜ TAMAMLAYICI EMEKLİLİK SİSTEMİ

Öte yandan, otomatik katılım sisteminin işveren katkısını da içeren ikinci basamak emeklilik sistemine dönüşeceği tamamlayıcı emeklilik sistemi devreye alınacak. Bu amaçla yurt dışında başarılı olan uygulamalar incelenerek Türkiye’ye özgü tamamlayıcı emeklilik sistemi modeli oluşturulacak. 25 yaş altı üniversite öğrencilerinin bireysel emeklilik sistemine katılımlarını ve sistemde kalmalarını teşvik edici çalışmalar hayata getirilecek.

Ucuz kredi desteği başlıyor! İşte merak edilenler...

 

Ucuz krediyle büyüme dönemi sona mı erdi

 

Konutta en popüler lokasyon belli oldu

 

Konut satışlarında sert düşüş

 

Konut piyasasında fiyatlar düştü mü?

 

Konut satışında rüzgâr tersine döndü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)