BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİlk çeyrekte Çin’e yatırım yapan yabancı şirket sayısı 10 bini aştı----

İlk çeyrekte Çin’e yatırım yapan yabancı şirket sayısı 10 bini aştı

İlk çeyrekte Çin’e yatırım yapan yabancı şirket sayısı 10 bini aştı
11 Mayıs 2023 - 11:57 www.finansgundem.com

Yılın ilk çeyreğinde Çin’e yatırım yapan yabancı şirketlerin sayısı yüzde 25,5 artarak 10 bini aştı.

Yılın ilk çeyreğinde 10 binden fazla yabancı şirket Çin’e yatırım yaptı Ocak-mart ayları arasında Çin’in farklı eyalet ve kentlerinde yeni kurulan yabancı sermayeli firmaların sayısında sürekli artış görüldü.

Guangdong eyaleti, 4 bin 115 yabancı firmanın bölgede kurulmasıyla ülkenin birinci sırasına yerleşti. Bunun yanı sıra Zhejiang eyaletinde yeni kurulan yabancı firmaların sayısı yüzde 42,1 ve Shangdong eyaletinde ise yüzde 36,9 arttı.

Çok sayıda yabancı firma, Çin piyasasının geleceğine iyimser bir bakış açısıyla yatırımlarını artırmaya devam ettiriyor. Bu yılın ilk çeyreğinde, ülkede fiilen değerlendirilen yabancı sermaye miktarı yüzde 4,9 oranında arttı.

Fransa, İngiltere ve Almanya’nın Çin'e yönelik yatırımları sırasıyla yüzde 635,5, yüzde 680,3 ve yüzde 60,8 arttı. Ayrıca Japonya, İsviçre ve Güney Kore’nin de Çin’e yönelik yatırımları da sırasıyla yüzde 47,7, yüzde 47,4 ve yüzde 36,5 oranında yükseldi. “Kuşak ve Yol” güzergâhındaki yabancı ülkelerin yatırımları ise yüzde 27,8 büyüdü.

Çin’in yerel yönetimleri, yabancı sermayeyi çekmek için yeni teşvik politikalarını hayata geçiriyor. Beijing ve Shanghai gibi büyük şehirler, yabancı yatırımcılara etkili bir küresel ticaret ortamı sunmak amacıyla çeşitli önlemler alıyor. Guangdong ve Zhejiang eyaletleri ise markalaşmayı güçlendirmeye odaklanarak stratejik sektörler ve ileri teknoloji tabanlı imalat sektöründeki yabancı yatırımları çekiyor.

Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu yakın zamanda yaptığı açıklamada, 170 milyar dolarlık yabancı sermaye projelerinin hızlandırılacağını duyurdu. Nisan ayı itibarıyla söz konusu projeler için 63 milyar dolar yatırım sağlandığı belirtildi.

Çin ekonomi yönetiminden faiz hamlesi

 

Çin'de son 2 yılın en düşük enflasyonu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)