BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazinİlk buluşmada parayı kim ödemeli?----

İlk buluşmada parayı kim ödemeli?

İlk buluşmada parayı kim ödemeli?
17 Nisan 2024 - 18:09 www.finansgundem.com

Toplumsal normların hızla değiştiği günümüz dünyasında ilk buluşmada ödemeyi kimin yapması gerektiği yeniden tartışmaya açıldı. Ancak bu soruya uzmanların erkekleri üzecek bir cevabı var

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Hayatın her alanında olduğu gibi flörtün görgü kurallarının merkezinde de finans yer alıyor. Üstelik bu soru birçok genç birey için merak ve endişe verici nitelikte: İlk buluşmada parayı kim ödemeli?

İlişki uzmanlarıysa bu konuda net bir cevap olduğunu düşünüyor. CNBC’nin haberine göre ilişki koçu Blaine Anderson, “İlk buluşmada ödemeyi erkek yapmalı” diyerek noktayı koyuyor. Üstelik online ilişki koçu Erika Ettin de aynı görüşte

A Little Nutge’ın Kurucusu Ettin, “Ben kadın müşterilerime ödemeyi yapmayı teklif etmelerini erkek müşterilerime ise ödemeyi yapmalarını tavsiye ediyorum” diyor. İlişki uzmanına göre kadın ısrar etmediği sürece erkeklerin teklifi kibarca reddetmesi gerekiyor. Ancak Ettin’e göre kadının ısrar etmesi durumunda ise erkeğin bu ısrarı kabul etmesi daha doğru olabilir.

Ettin ayrıca bu konudaki görgü kurallarının bu kadar karmaşık olmaması gerektiğini de sözlerine ekliyor.

Anketlerden çıkan sonuçlar da ilişki uzmanlarının söyledikleriyle aşağı yukarı aynı doğrultuda. NerdWallet’ın yakın tarihli bir anket araştırmasına göre Amerikalıların %72’si bir erkeğin ilk buluşmada ödeme yapması gerektiğini söylüyor. Self Financial’ın yakın tarihli bir başka anketi de yetişkinlerin %68’inin bir randevu nedeniyle mali durumlarında sıkıntı yaşadığını söylüyor. Ankete göre katılımcıların %69’u randevunun ne kadar mal olacağı konusunda kendilerini rahatsız hissediyor.

LendingTree anketine göre ABD’de ortalama bir kişi ilk buluşma için 77 dolar ödüyor. Ancak bu rakam artabilir. Ankete göre 2019 yılında ortalama bir erkek randevular için yılda 861 dolar kadınlarsa 500 dolar harcıyor.

Dating By Blaine’in kurucusu Anderson, “Bütçenize göre plan yapın” uyarısında bulunuyor.

Anderson, “Eğer maliyet hakkında endişeliyseniz fazla pahalı bir randevu planladınız demektir” açıklamasında bulundu. Anderson karışışındakini etkilemek için fazla süslü bir akşam yemeğine gitme ihtiyacı hissedenlerin randevular konusunda yanlış bir yaklaşım benimsediğini de sözlerine ekledi.

İlişki uzmanları neden erkeklerin ödeme yapması gerektiğini söylüyor?

Çift ve ilişki terapisti Carli Blau tarihsel olarak erkeklerin hane halkının geçimini sağlayan taraf olduğunu kadının rolününse çocuk bakımı olduğunu söyledi. Blau’ya göre bu geleneksel roller nedeniyle buluşmaların faturasını da erkeğin ödemesi gerekiyor.

Psikoterapi firması Boutique’in kurucusu olan Blau toplum her ne kadar muazzam bir şekilde değişmiş olsa da erkeklerin hâlâ bilinçaltında bir finansal güvenlik jesti olarak ödeme yapmak istemeyi sürdürdüğünü söyledi.

Gerçekten de NerdWallet anketine göre, erkeklerin ilk buluşma için ödeme yapmaları gerektiğini düşünme olasılıkları kadınlardan daha fazla, %78'e karşı %68.

Erkeğin ödeme yapması gerektiğini savunanların kullandığı temel gerekçelerden birisi de cinsiyete dayalı ücret farkları gibi finansal faktörlerdeki eşitsizliklerin bugün de devam ediyor olması.

Ancak Ettin bu konuda farklı bir mantık kullanıyor: Randevuyu davet eden kişi ödemeyi yapmalıdır. Bunu yapansa genellikle erkektir.

ABD Aile Araştırmaları Enstitüsü tarafından yapılan bir ankete göre heteroseksüel çiftlerde erkeklerin %53’ü buluşma için ilk teklifi yaptıklarını söylerken kadınlarınsa sadece %15’i ilk teklifi yaptıklarını belirtiyor.

Z kuşağı çiftleri finansal hayatlarını birleştirmiyor

 

Birlikte yaşayacak çiftlere 3 kritik tavsiye

 

İkili ilişkilerde para konusunun çözümü: Harcama limiti

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.18 Nisan 2024 01:18

    EKONOMİ SEVİYELERİ EŞİT DÜZEYDEYSE HESAP DA DÜŞÜKSE ERKEK ÖDEMELİ HESAP YÜKSEK İSE PAYLAŞILMALI YA DA GELİR DÜZEYİ YÜKSEK OLAN ÖDEMELİ