BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana Sayfaİletişim neden aksıyor?----

İletişim neden aksıyor?

İletişim neden aksıyor?
07 Haziran 2013 - 06:32 www.finansgundem.com

Bilişim ve Telekomun Türkiye Ekonomisine Katkısı Konferansı'nda sosyal medyanın kısıtlanacağına yönelik iddialar yanıtlandı

Hafta sonları günlük 2 milyon, 1 Mayıs’larda ise aynı anda 500 bin kişiye iletişim imkânı sağlayan Taksim’in iletişimi, Gezi Parkı protestolarında tekledi. Operatörler “Engelleme yapmadık. Ani değişikliklere hazırlıydık” açıklamaları yaparken, teknoloji dünyasından “Emniyetin kullandığı cihazlar da etkilemiş olabilir” diyenler var.
Habertürk'ün haberine göre,Hafta sonlarında günde 2 milyon kişinin geldiği, 2011 ve 2012 yıllarındaki 1 Mayıs mitinglerinde ise 500 bine yakın kişinin aynı anda bulunduğu ve iletişimde herhangi bir büyük aksaklık yaşanmayan Taksim'de, Gezi Parkı protestoları sırasında yaşanan iletişim sorunu, resmi müdahale olup olmadığı tartışmalarını alevlendirdi. GSM operatörleri Turkcell, Vodafone ve Avea, kendilerine herhangi bir bölgesel iletişim engelleme talebi olmadığını vurgularken, kesintisiz iletişim için Taksim’e mobil baz istasyonlarını yönlendirdiklerini açıkladı. Buna karşın, VPN denilen ve engelli sitelere erişim imkânı veren sanal özel ağ programlarıyla internete bağlananların herhangi bir sorun yaşamadığını ifade etmesi, gözleri yine bir müdahale olup olmadığı sorusuna çevirdi. Servis sağlayıcılarından gelen “İletişimin engellenmesinde emniyet güçlerinin kullandığı cihazların etkisi olabilir” açıklaması da bu görüşü destekledi. Uzmanlar, bölgede son yaşanan olaylarda “jammer” adı verilen sinyal bozucuların da devreye girdiğini iddia etti.
‘ANİ TRAFİK ARTIŞINA HAZIRLIKLIYDIK’
Son 4 yılda yaptıkları yatırımlarla, ani gelişebilecek trafik artışlarını rahatlıkla karşılayabilecek kapasitede bir şebeke ağı kurduklarını vurgulayan Vodafone’dan yapılan resmi açıklamada, “Aldığımız ISO 22301 sertifikası, öngörülemeyen ani trafik artışları ve teknik aksaklıklar karşısında, şebekemizin hizmet sürekliliği kabiliyetini tescillemektedir” denildi. Açıklamada, “Kesintisiz iletişim sağlama hedefiyle, optimizasyonlar yapılarak kapasite artırıldı. Mobil trafiğin çok yoğun olduğu bölgelerde, mobil baz istasyonları devreye alındı” ifadesini kullandı.
‘İNTERNETİN VANASI YOK Kİ KAPATALIM’
İstanbul’da düzenlenen Bilişim ve Telekomun Türkiye Ekonomisine Katkısı Konferansı'nda Gezi Parkı olaylarına değinen Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, sosyal medyanın kısıtlanacağına yönelik iddiaların asılsız olduğunu söyledi. Acarer, "Birçok kişiyi yalanlarla kandırıyorlar. Nedir bu yalanlar? 'İnterneti kısacaklar, Facebook'u, Twitter'ı kapatacaklar' gibi. Herkes biliyor ki internet bir boru değil ki vanasından açıp kapatalım. Böyle bir yapı yok ki" dedi. Tayfun Acarer, şu iddiada bulundu: "Deniliyor ki 'Haberleşme zayıfladı', 'Gecikmeler var.' Tabii öyle olacak. Haberleşmenin kesintisiz sürmesi için yollanan mobil istasyonu yakmaya çalışırsan iletişim tabii ki zayıflar."
‘100 kişilik ekip önlemleri aldı’
Vodafone: ”Geçen hafta veri trafiğimiz 4-5 katına çıktı. Bunun için 7/24 çalışacak 100 kişilik özel bir ekip tahsis edilerek, gerekli önlemlerin alınması sağlandı.”
‘BÖLGESEL BİR ENGELLEME TALEBİ ALMADIK’
Turkcell, resmi Twitter hesabından, ”Bize ulaşan herhangi bir bölgesel iletişim engelleme talebi yok. Mevcut şebekemizi ek mobil baz istasyonları kurarak destekliyoruz” dedi.
Protestolara katılanların, mobil baz istasyonlarına zarar verilmemesi için uyarı yazıları yazdığı gözlendi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)