BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİlaç sektöründe rekor fiyata satın alma----

İlaç sektöründe rekor fiyata satın alma

İlaç sektöründe rekor fiyata satın alma
14 Aralık 2020 - 08:38 www.finansgundem.com

Pandemi döneminde yazılım ve teknoloji şirketleri gibi değerleri katlanarak artan aşı ve ilaç üreten firmalar rekor fiyata satılmaya başlandı. AstraZeneca, ABD'li ilaç şirketi Alexion'u 39 milyar dolara satın aldı


Pandemi döneminde isimleri daha fazla duyulmaya başlanan ilaç üretici firmalarının değerleri katlanarak artıyor. Bu süreçte sektör içerisinde rekor fiyata satın almalar da gerçekleşiyor. İngiliz AstraZeneca, hızla büyüyen nadir görülen hastalıklar ve immünoloji ilaçlarına yönelik alanda yer almak üzere ABD'li ilaç üreticisi Alexion Pharmaceuticals'ı 39 milyar dolara (bugüne kadarki en büyük anlaşması) satın almakta anlaştı.

Anlaşmanın, AstraZeneca'nın Kovid-19 aşısının yüzde 90 etkili olup olmadığını doğrulamak için potansiyel olarak dağıtıma girmesini yavaşlatacak, daha fazla araştırma yaptığı açıklamasının ardından gündeme geldiği bildirildi.

Şirket, Alexion hissedarlarının hisse başına nakit olarak 60 dolar ve yaklaşık 115 dolar değerinde hisse senedi alacaklarını belirtti.

İtalyan lüks tüketim grubu rakibini satın alıyor

 

S&P'den dev satın alma hamlesi

 

S&P'den dev satın alma hamlesi

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)