BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİktidarı yaptığı yolsuzluklar devirir----

İktidarı yaptığı yolsuzluklar devirir

İktidarı yaptığı yolsuzluklar devirir
25 Şubat 2014 - 22:21 www.finansgundem.com

​MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yolsuzlukların devamı halinde Türkiye'de kardeş kavgasının başlayacağını söyledi

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde vatandaşlara seslenen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 11 yıllık süreç içerisinde Meclis'te ve hükümette tek başına iktidar olmanın tüm özelliklerine sahip olmasına rağmen, uygulamada Türkiye'de birçok sosyal ve ekonomik sorununu çözememenin sıkıntısını yaşadığını vurguladı. 

AK Parti'nin 1,5 yıl içerisinde kurulup ve tek başına iktidar olduğunu hatırlatan Bahçeli, şöyle konuştu: 

*Böyle bir olay yakın tarihte hiçbir siyasi partide görülmemiştir. Buna şükretmen lazım. Sana oy verene, her insanımıza minnet duyman lazım. Şimdi yüzde 51 adam yerine koyuyor fakat hiçbir imkanı onlar için düşünmüyor. Zaten yüzde 49'u da yok farz ediyor. 45 yıllık partiye 'Yavru muhalefet' diyor, şuna bak. Milliyetçi Hareket Partisi kurulduğu zaman sen daha çocuktun, ilkokula ya gidiyordun, ya gitmiyordun. Şimdi kalkmış milletten bir destek almış, yüzde 51'e sahip olmuş, bizim partiye 'Yavru muhalefet' diyor. Öbürüne de 'Ana muhalefet' diyor. Onu da adam yerine koymuyor. Çünkü her şeyi yüzde 51 ile kendisinin yaptığını zannediyor. Yeri geldiğinde yoksulu istismar ediyor, yoksulun verdiği imkanları yüzüne vurmaya çalışıyor." 

"İktidarları yaptıkları yolsuzluklar devirir" 

Bahçeli, yolsuzluk ve rüşvetin tam 71 gündür Türkiye'de tartışıldığını hatırlatarak, "Yakın tarihte görün, iktidarları yaptıkları yolsuzluklar devirir. İktidarlar, yolsuzlukların üzerine gitmeyip, gece gündüz yolsuzlukların devamı halinde halkın bunu fark etmesiyle beraber sosyal hareketlilik başlarsa, bu sokakları yaşanmaz eder, insanları birbirine düşman eder ve Türkiye'de bir kardeş kavgası başlar" diye konuştu. 

Türkiye'nin iyi yönetilmediğini savunan Bahçeli, şöyle devam etti: 

"Türkiye iyiye gitmiyor ve Türkiye aldatılıyor. Her şeyin üstü örtülüyor. Bu felakete götürür. Buna AKP'liler de oy vermişler de eğer tedbir almazsa vebali üzerine alır. Yolsuzluk ve rüşvette dikkatli olalım. Libya'da ne Kaddafi kaldı, ne Irak'da Saddam kaldı. Bir arada kalktı. Türkiye'yi bir kenara bırakıp Mısır'la, Suriye'yle uğraştı. Esad ile Erdoğan'ın kardeşliği neredeyse ev görüşmelerine haline gelmişken şimdi düşman hale geldi. Bir de Mısır'da bir olay oldu. Arkasından geldi, Türkiye'de şöyle yapmaya başladı. 'Rabia işareti', bu diyor. Şimdi biz de merak ediyoruz, Rabia kimdir, nerede yaşar? Bu, dört yapınca ne anlama geliyor? Meğerse vatandaş bunları dinlerken yenice anladı. Bu dört bakan demekmiş. Ama hala diyorsa 'Bana ihanet yapıyor, paralel devlet' diyor. 'Sonuna kadar şunu yaparım, bunu yaparım' derse bu millet, palavralara aldanmaz. 

Onun için şimdilik sandıkla halletmeye çalışıyor. Allah muhafaza başka bir yöne sapması doğru değil. Sokaklar karanlıktır, kanlıdır, kirlidir, sokakta kim, kimdir belli değildir. Onun için sokağı tercih etmek, iktidarı beğenmiyorsak bunu demokrasi içerisinde ikaz etmek gerekir. Sokaklarda bu iş olmaz. Bunun için sandığa gideceksiniz. Sandık aydınlıktır, gelecektir ve demokrasi içerisinde milli iradenin tecellisi için bir imkandır. Şimdi seni uyarıyoruz. Ya aklını başına al ayağın yere değsin, sorunları çöz, yoksulluğun kökünü kazı. Oğlun Bilal, bu işe karışmışsa 'Gel, Bilal seninle biraz yürüyelim' de elinden tut, ilk karakola götür teslim et." 

Konuşmanın ardından Bahçeli, MHP Osmaneli İlçe Belediye Başkan adayı Mustafa Kürek'i tanıttı. Bahçeli, daha sonra merkeze bağlı Bayırköy ve Vezirhan beldelerini ziyaret etti. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)