BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaAraştırmaİklim değişikliği emeklilik planlarınızı etkileyebilir mi?----

İklim değişikliği emeklilik planlarınızı etkileyebilir mi?

İklim değişikliği emeklilik planlarınızı etkileyebilir mi?
28 Temmuz 2021 - 17:53 www.finansgundem.com

İklim değişikliği ciddi bir tehdit olarak tüm dünyanın karşısında. Peki iklim değişikliği emeklilik planlarını etkileyebilir mi?

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

İklim değişikliğine yönelik endişeler bir ölçüde yaşınızla da ilgili olabilir. Yakın zamanda Society of Actuaries (SOA) tarafından yapılan “Jenerasyonlar Arasında Emekliliğe Yönelik Finansal Perspektifler” isimli bir araştırma bu konuda detaylı bir inceleme sunuyor ve farklı jenerasyonların emekliliklerini planlarken iklim değişikliğine ne kadar önem verdiğini araştırıyor.

Forbes’un haberine göre araştırmanın sonucunda anket katılımcılarının üçte birinden fazlasının iklim değişikliği nedeniyle emeklilik döneminde finansal güvenliklerinin tehdit altında kalacağından endişe ettiği ortaya çıktı. Ancak iklim değişikliği anket katılımcılarının bir çoğu için önde gelen emeklilik sorunlarından bir tanesi olmadı. Diğer jenerasyonlarla karşılaştırıldığında Y kuşağı iklim değişikliğinin sağlıklarını etkileyeceği ve finansal açıdan zarara neden olacağına inanma eğilimini daha fazla taşıyor.

Y kuşağı katılımcıların yarısı iklim değişikliğinin emeklilik yıllarında yaratacağı etkilerinden endişeli. Bu jenerasyonun endişelerini ise 1928 ve 1945 yılları arasında doğanlardan oluşan Sessiz Jenerasyon’un yalnızca %16’su paylaşıyor. Tüm jenerasyonlar yaşam masraflarının, vergilerin ve sigorta maliyetlerinin iklim değişikliği nedeniyle olumsuz etkileneceğini düşünüyor.

Kişisel güvenlik ve yaşam masraflarının artmasıyla ilgili endişeler arasında ısınma, enerji, konut sigortası ve gıda konuları öne çıktı. Bunlar ise önemli emeklilik kararlarını etkileyebilir. Ancak iklim değişikliğinin emeklilik planlarına yönelik kararları etkileyebileceği birçok başka alan da var.

Bir sahil kasabasında ya da ormanda sakin ve huzurlu bir ev hayali geçmişteki kadar çekici olmayabilir. İklim değişikliğinden kaynaklanan aşırı sıcaklar, yangınlar ya da sel felaketleri bu koşullar altında hayal edilen emeklilik hayatını kabusa çevirebilir. İçinde bulunduğumuz dönemde emeklilik için yatırım yapmaya devam edenler perspektiflerini genişletebilir ve yaşam masraflarını düşürecek “yaratıcı” yatırımlara yönelebilirler. Bunlar arasında ısı yalıtımı, güneş panelleri, su depolama sistemleri ya da kuraklığa dayanıklı bitkiler yer alabilir.

finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre diğer ihtimaller arasında elektrikli ya da hibrit araçlar ile sebze bahçeleri de bulunuyor. Yaşınız ne olursa olsun emeklilikte finansal güvenliğinizi iklim değişikliği nedeniyle oluşabilecek tehditlerden korumanın yolları bulunabilir. Bu süreçte ise yatırımcılar çevre üzerindeki etkilerini azaltmak için de çalışabilirler.

Kentte sıcaklık 47 dereceye ulaştı!

 

Çin ABD ve Avrupa bankalarına 12 milyar dolar kaybettirdi

 

42 ilde akaryakıt şirketlerine denetim

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)