BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaOtomotivİkinci el araç satışlarına ilişkin düzenleme----

İkinci el araç satışlarına ilişkin düzenleme

İkinci el araç satışlarına ilişkin düzenleme
06 Temmuz 2023 - 01:58 www.finansgundem.com

İkinci el otomobil satışlarını kapsayan ilan kısıtlaması bu gece yarısı itibariyle resmileşti. En az 2024'e karar devam edecek olan uygulama kararı Resmi Gazete'de yayımlandı

İkinci el araç ticaretine ilan kısıtlaması geldi. Yönetmelikte yapılan değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı. Karar 2024 yılına kadar devam edecek.

İkinci el motorlu kara taşıtlarının ticaretiyle ilgili değişikliğe gidildi. Alınan karar Resmi Gazete’de de yayımlandı.

Gece yarısı Resmi Gazetede yayımlanan kararlarda şu ifadeler kullanıldı:

(1) İkinci el motorlu kara taşıtlarının üretici veya distribütör tarafından tavsiye edilen güncel satış fiyatının üzerinde bir fiyattan ilan yoluyla pazarlanması bu maddenin uygulanması bakımından ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti kabul edilir.

UYGULAMA EN AZ 1 YIL SÜRECEK

(2) İkinci el motorlu kara taşıtlarının üretici veya distribütör tarafından tavsiye edilen güncel satış fiyatının üzerinde bir fiyattan ilan yoluyla pazarlaması 1/1/2024 tarihine kadar yapılamaz.

(3) İkinci el motorlu kara taşıtı satışına yönelik ilan verilmesine aracılık eden gerçek veya tüzel kişiler, ikinci fıkraya aykırı ilan girişi yapanları ilan yayımlanmadan önce uyarmakla ve anılan fıkraya aykırı ilanlar ile ilan sahiplerine ilişkin tüm bilgileri Bakanlığın taleplerine uygun olarak Bakanlığa iletmekle yükümlüdür.

Uyarma yükümlülüğü, ilan verene taşıtın üretici veya distribütör tarafından tavsiye edilen güncel satış fiyatı bilgisini ve girişi yapılmak istenen ilan fiyatının bu Yönetmeliğe aykırılık teşkil edeceği bilgisini içerir.

BAKANLIK BELİRLEYECEK

(4) Bakanlık, ikinci el motorlu kara taşıtlarının sınıfını, markasını, tipini, cinsini, model yılını ve aksesuar ve veya donanım eklenmesi halinde, üretici veya distribütör tarafından tavsiye edilen güncel satış fiyatının üzerine eklenebilecek azami tutar ve/veya oranı belirlemeye yetkilidir.

İkinci el oto satışına düzenleme

 

İkinci el otomobil fiyatına kurbanlık boğa!

 

İkinci el otomobile talep arttı, fiyatlar yükseldi

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • tüh ya06 Temmuz 2023 05:40

    25 yaşındaki baba parasıyla al sat yapan ülkenin enflasyonistliğinden yararlanıp kendini galerici sanan ahmete yazık oldu tüh ya