BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaOtomotivİkinci el oto satışına düzenleme----

İkinci el oto satışına düzenleme

İkinci el oto satışına düzenleme
21 Haziran 2023 - 13:36 www.finansgundem.com

Ticaret Bakanı Ömer Bolat internet ortamında satılan ikinci el araç fiyatının sıfır araç fiyatını geçemeyeceğini söyledi.

Otomobil satışlarıyla ilgili yeni düzenlemeler geliyor. Ticaret Bakanı Ömer Polat, ikinci el araç fiyatlarının sıfır araç fiyatını geçemeyeceğini, araç satışlarının gerçekleştirildiği online sitelerle de görüştüklerini söyledi.

Bakanı Bolat, AK Parti grup toplantısı öncesinde Türkiye Büyük Millet Meclisinde gazetecilerin sorularını yanıtladı

Bolat gazetecilere yaptığı açıklamada “Bu konuya ilişkin tüm online satış siteleri ile de görüşüldü. Etkisini görmeniz çok sürmeyecek. Temmuz-ağustos gibi fiyatlarda dengelenmeyi göreceğiz. Baktık dengeye oturmuyor o zaman ilave tedbirler de alırız” ifadelerini kullandı.

Ticaret Bakanlığı bugün otomotiv sektöründe '6 ay 6 bin kilometre' kısıtlamasına ilişkin düzenlemenin uygulama süresinin 6 ay süreyle uzatıldığını açıklamıştı.

Otomobilde fahiş fiyata karşı bakanlık harekete geçti!

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • otomobil krizinin önlenmesi06 Temmuz 2023 10:55

    Otomobil krizini önlemek için yurt dışnda yaşayan işcilere 5 yaşına kadar oto getirme imkanı tanınsa fiyatlar anında normale döner. Ancak bu imkanı kullanmaya bazı şartlar konulmalı . Yurt dışında yaşayanlar oto alımlarını ve türkiye'de ödeyecek vergileri bulundukları ülkedeki bankadan alınacak dövizlerle sağlamaların dekontlarla ispat edilmesi gerekir. Bu durumda ülkede dövize talep olmayacağı gibi dövizle üdenecek tüm vergiler nedeniyle de ülkeye döviz girmesi de sağlanmış olur. Böylece hem oto fiyatlar düşer hem de ülkeye döviz girişi sağlanmış olur.