BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİki ünlü şirket arasındaki dava sonuçlandı----

İki ünlü şirket arasındaki dava sonuçlandı

İki ünlü şirket arasındaki dava sonuçlandı
25 Nisan 2021 - 12:55 www.finansgundem.com

Markaların ve şirketlerin birbirlerine açtıkları davalar zaman zaman gündemimize giriyor. Çin merkezli teknoloji şirketi Huawei ve lüks giyim markası Chanel arasında bir dava bulunuyordu. Dava sonuçlandı

Huawei bir süredir ABD kaynaklı bazı kısıtlamalara maruz kalsa da başarılı bir ivme yakalamışken diğer taraftan 2017 yılında yaşanan bir logo mücadelesi nihayet 2021 yılında tamamlandı. Yüzbinlerce marka bulunuyor ve logolar tarafında birbirlerine benzerlik de olabiliyor. İşte Huawei'in Smart Home uygulamasının logosunda kullandığı iç içe geçmiş yarım daireler bu davanın konusu haline geldi.

CHANEL GERİ ADIM ATMIYOR
Fransız moda markası Chanel kendi iç içe geçmiş 'C' harfi logosuna benzediği gerekçesiyle Huawei'ye dava açmıştı. Avrupa mahkemesine yapılan bu şikayet sonrası süreç başlamış ve araştırma yapılmıştı. Reuters'ın yayımladığı haberde dava sonucu ' logolarda benzerlik bulunmadı' şekilde oldu.

2017 yılında Huawei, kendi logosu için ticari marka tescili için Avrupa Birliği Fikri Mülkiyet Ofisine başvurulduğunda ilk olayların fitili ateşlenmiş oldu. Mahkemeye yapılan şikayette, logonun Chanel ticari markasını kopyaladığını ve müşterileri yanıltabileceği söyleniyordu.

Chanel, Huaweiye açtığı davayı kaybetti
2019 yılında Avrupa Birliği ticari marka ofisi, benzerlik olmadığı kararını vermiş olmasına rağmen Chanel şikayetinde ısrarcı olmuştu. Sonrasınra süreç tekrar başlamış ancak mahkemeden yapılan açıklama ile son nokta koyulmuş oldu. Mahkeme, Huawei logosunun dikey formda, Chanel logosunun yatay formda olduğunu belirterek logolar arasında bir benzerlik yoktur sonucuna ulaştı.

Verilen karar sonrası Chanel tekrar bir itiraz yapacağını ve bu sefer de Avrupa Adalet Divanı'na başvuracağını duyurdu.

Daha önce farklı markalar arasında bu tarz logo savaşları yaşanmıştı.

Rusya’dan Google’a dava

İrlanda: AB, AstraZeneca'ya dava açtı

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)