BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİki ünlü marka için toplatma kararı----

İki ünlü marka için toplatma kararı

İki ünlü marka için toplatma kararı
24 Temmuz 2013 - 14:28 www.finansgundem.com

Ev temizliği ve kişisel hijyende lider iki marka Domestos ve Dettol’e toplatma kararı çıktı...

İngiliz kişisel bakım ürünü Dettol ile ev hijyeninin lider markalarından Domestos için Güney Afrika’da toplama kararı çıktı. Zorunlu Şartname için Ulusal Düzenleme Kurulu (NCRS), iki ürünün iddia ettiği gibi bakterileri yüzde 99.9 yok etmediği gerekçesiyle piyasadan toplatma kararı alındığını duyurdu. İki dev markanın, bu kararın ardından Güney Afrika pazarından çekilmesi dünyada şaşkınlık yarattı.
MERDİVENALTI ÜRETİM Mİ?
Kararın ardından ilk açıklama Dettol SA.’dan geldi. Dettol sözcüsü, ürünlerinin testleri için büyük yatırımlar yapıldığını ve Ar-Ge çalışmalarının titizlikle yürütüldüğünü söyleyerek, “Güney Afrika’da test edilen ürünlerin merdivenaltı üretim olduğundan şüpheleniyoruz. Olayla ilgili soruşturma başlattık” dedi.
NCRS, sadece hijyen taahüdünden değil aynı zamanda kutusunda kanserojen maddeye rastlanması nedeniyle piyasadan çekildiğini açıkladığı Domestos ise ürünlerinin ulusal sağlık güvenliği konusunda testlerden geçtiğini NCRS kararı hakkında detaylı bir araştırma yapacaklarını duyurdu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)