BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİki komutana tutuklama istendi!----

İki komutana tutuklama istendi!

İki komutana tutuklama istendi!
27 Şubat 2013 - 17:29 www.finansgundem.com

Eski Kara Kuvvetleri Komutanı Erdal Ceylanoğlu ve emekli orgeneral Aslan Güner de adliyede bulunurken iki emekli orgeneral için tutuklama istendi

Soruşturmanın 11.'nci dalgasında iki emekli tümgeneral ve bir muvazzaf albay polis nezaretinde ifade vermek üzere Ankara Adliyesi'ne getirildi. 28 Şubat sürecinde Sincan'da tankları yürüten komutan olarak bilinen Eski Kara Kuvvetleri Komutanı Erdal Ceylanoğlu ve emekli orgeneral Aslan Güner de adliyede bulunurken iki emekli orgeneral için tutuklama istendi.  Hürriyet’ten Fevzi Kızılkoyun’un haberine göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen 28 Şubat Soruşturması kapsamında Cumhuriyet Savcısı, Ankara'da emekli Tümgeneral Mehmet Başpınar ile İstanbul'da dönemin istihbarat başkanı emekli Tümgeneral Yücel Özsır ve muvazzaf Albay Mehmet Cumhur Yatıkkaya'nın polis nezaretinde ifadeye getirilmesini talep etti.
Soruşturma kapsamında ifadesi alınacak olan emekli Tümgeneral Yücel Özsır, polis eşliğinde Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Atatürk Havalimanı'na getirildi.
Emekli Tümgeneral Yücel Özsır, buradan THY'nin tarifeli seferiyle saat 11.00'de Ankara'ya gönderildi.
TANK YÜRÜTEN KOMUTAN ADLİYEDE
Adliyeye gelen isimler eski Kara Kuvvetleri Komutanı Erdal Ceylanoğlu ve emekli Orgeneral Aslan Güner de var. Güner ve Ceylanoğlu, soruşturmayı yürüten savcılara ifade verdi.
TUTUKLAMA İSTENDİ
Savcılık iki emekli orgeneral Ceylanoğlu ve Güner için tutuklama istedi. Emekli Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, 28 Şubat sürecinde Sincan'da tank yürütülmesi olayında adını kamuoyuna duyurmuştu. 2012 Ağustos'unda yaş haddinden emekliye ayrılan Aslan Güner, en son Harp Akademileri Komutanı'ydı. Aslan Güner, 19 Eylül 2007’de Ankara Garnizon Komutanı olarak görev yaparken Cumhurbaşkanı’nı karşıladığı sırada Hayrünnisa Gül ile tokalaşmadığı yönündeki haberlerle gündeme gelmişti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)