BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİİT'dan Karabağ'daki sözde seçimleri tanımayın çağrısı----

İİT'dan Karabağ'daki sözde seçimleri tanımayın çağrısı

İİT'dan Karabağ'daki sözde seçimleri tanımayın çağrısı
10 Eylül 2023 - 14:26 www.finansgundem.com

İİT, Karabağ'da Ermeni güçlerinin kontrolündeki topraklarda yapılan sözde seçimleri bölgedeki mevcut durumu tek taraflı meşrulaştırma çabası olarak görerek uluslararası topluma tanımayın çağrısında bulundu

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) uluslararası topluma Azerbaycan'ın Karabağ bölgesinde Ermeni güçlerinin kontrolündeki topraklarda yapılan sözde cumhurbaşkanı seçimlerinin tanınmaması çağrısında bulundu.

İslam İşbirliği Teşkilatı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Teşkilatın, Karabağ'da düzenlenen sözde cumhurbaşkanı seçimleri "bölgedeki mevcut durumu tek taraflı meşrulaştırma çabalarının yeni bir tezahürü olarak" gördüğü belirtildi.

Azerbaycan-Ermenistan barış görüşmeleri sürecinde yapılan sözde seçimlerin, "görüşmeleri baltalamaya yönelik bir hamle" olarak nitelendiği açıklamada, bu adımla BM Güvenlik Konseyi kararları, İİT kararları, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) ilkeleri ve uluslararası hukukun ihlal edildiği kaydedildi.

Uluslararası topluma söz konusu sözde seçimleri tanımama çağrısı yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İslam İşbirliği Teşkilatı, Azerbaycan'ın egemenlik ve toprak bütünlüğünün ihlali anlamına gelen bu gayri meşru seçimleri tanımıyor ve BM ile uluslararası topluma bunu tanımaması ve Ermenistan'ın bu yönde adımlar atmasını engellemek için etkili tedbirler alması çağrısında bulunuyor."

Karabağ'daki sözde Ermeni seçimlerine bir kınamada Pakistan'dan

AB Karabağ'da düzenlenen seçimleri tanımıyor

Türkiye'den Karabağ'daki sözde Ermeni seçimlerine kınama

Karabağ'daki sözde Ermeni seçimlerine Azerbaycan'dan kınama

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)