BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİhracatın 10’da biri Koç’tan ----

İhracatın 10’da biri Koç’tan

İhracatın 10’da biri Koç’tan
14 Nisan 2013 - 10:52 www.finansgundem.com

Mustafa Koç: Türkiye’nin en fazla ihracat yapan 10 şirketinden 4’üne sahibiz

BEKO, Türkiye’nin ve dünyanın farklı bölgelerinden gelen 1600 yetkili satıcısı ile Antalya’da düzenlenen 5. Uluslararası Beko Yetkili Satıcılar Toplantısı’nda bir araya geldi.
Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Koç Topluluğu olarak uzun bir süredir pazar çeşitlendirmesinin çok kritik önem taşıdığını vurguladıklarını belirterek, “Bunu şirketlerimize hedef olarak veriyoruz. Arçelik şirketimiz de, bu hedef doğrultusunda en iyi uygulamalarını Beko markamız ile sergiliyor” dedi.
Toplantıya Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Koç Holding CEO’su Turgay Durak, Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı ve Arçelik Genel Müdürü Levent Çakıroğlu katıldı. Açılış konuşmasında 2012 yılını değerlendiren Mustafa Koç, grubun  geçen yılı başarılı bir performansla kapattığını belirterek şöyle devam etti: “Koç Holding’in 2012’de toplam konsolide satış gelirleri yüzde 13 artırarak 85 milyar TL’ye, azınlık payı sonrası net kârı ise 2.3 milyar TL’ye yükseldi. Türkiye’nin en fazla ihracat yapan 10 şirketinden 4’üne sahip olan Topluluğumuz, Türkiye’nin toplam ihracatının yüzde 10’unu gerçekleştirdi.”
Romanya, Güney Afrika ve İngiltere’de lider
Arçelik Genel Müdürü Levent Çakıroğlu, 2012 yılında yüzde 50 pazar payı ile liderliği sürdürdüklerini ve beyaz eşya, ankastre, LCD TV ve klima olmak tüm ürün gruplarında pazarda ilk sırada yer aldıklarını söyledi. Arçelik Şirketinin uluslararası konumuna değinen Çakıroğlu şunları ifade etti: “Avrupa’nın üçüncü büyük beyaz eşya şirketi olmamızın yanı sıra Romanya, Güney Afrika ve İngiltere’de pazar lideriyiz. Beko, son 5 yıldır sergilediği performans ile Avrupa pazarlarında pazar payını en çok artıran marka konumunda. Ayrıca 2012 yılında Batı Avrupa pazarında en çok satan buzdolabı markası oldu.”
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Alp Tuğ14 Nisan 2013 11:13

    Sn.Koç ailesine ve tüm çalışanlarına,dünyada Türk'ün yüzünü ağarttıkları için minnettarız.Çok çok teşekkür ederiz.Bundan böyle başarılarının devamını diliyoruz...Sayğılar sunuyoruz...Sağolsunlar...Varolsunlar...