BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİhracatçıya yeşil pasaport müjdesi----

İhracatçıya yeşil pasaport müjdesi

İhracatçıya yeşil pasaport müjdesi
23 Mart 2017 - 19:14 www.finansgundem.com

İhracatçıya Hususi Damgalı (yeşil) Pasaport uygulaması bugün Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı İsmail Gülle, bugün Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren İhracatçıya Hususi Damgalı (Yeşil) Pasaport Uygulaması ile ilgili açıklama yaptı. Gülle, “Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza, Sayın Ekonomi Bakanımıza ve hükümetimize teşekkür ediyoruz. Tekstil ihracatçısı için kapılar ardına kadar açıldı. İlk etapta İTHİB üyesi 702 firmadan toplam 1000 tekstil ihracatçısı yeşil pasaport sahibi olacak” diye konuştu.

Yurtdışına ihracat bağlantısı kurmak için yapılan iş seyahatlerinde bir günün bile çok kritik olduğunu söyleyen Gülle, şunları söyledi: “Vakit kaybının önüne geçildi. Atılım Yılı ilan edilen 2017’de ihracatçılarımız vize için boşuna zaman harcamayacak. Bağlantı kurmak için yurtdışına seyahat ihtiyacı duyulduğunda hemen yola çıkabilecek. Yeşil Pasaport uygulamasının zaman içinde daha fazla ihracatçıyı kapsayacak hale gelmesini, dış ticaret sermaye şirketleri üzerinden ihracat yapan firmalarımızı da kapsamasını ümit ediyoruz.” 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • İş adamı23 Mart 2017 20:39

    Turkish yeşil pasaportu bakalım hangi ülkeler kabul edecek.

  • alkan ulukan23 Mart 2017 19:40

    Bakanlarımız dıplomatık pasaportla gıremıyorlar yesıl versenız ne olur vermesenız. mesele rengı degıl ıtıbarı. bıze hangı gozle baktıkları.. bunca asagılanmaya sadece konusmakla eyyy demekle olmuyor.