BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİhracat Talep Endeksi'nde normal seyir sürüyor----

İhracat Talep Endeksi'nde normal seyir sürüyor

İhracat Talep Endeksi'nde normal seyir sürüyor
27 Mayıs 2024 - 11:04 www.finansgundem.com

İhracat Talep Endeksi, 2024 yılının Nisan ayında aylık bazda %0,3 ve bir önceki yılın aynı ayına göre %0,2 azalış ile 100 oldu

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) İhracat Talep Endeksi ve TİM Pazar Dayanıklılık Endeksi aylık bülteni yayınlandı.

Rapora göre, İhracat Talep Endeksi, 2024 yılının Nisan ayında aylık bazda %0,3 ve bir önceki yılın aynı ayına göre %0,2 azalış ile 100 oldu ve uzun dönem referans değerinde kaldı.

Açıklamada şöyle denildi:

"Ana pazarlarımızda geçtiğimiz yılki ekonomik düşüş sürecinden yavaş da olsa çıkışın sinyalleri ve ABD’de sıkı para politikasına rağmen işsizliğin beklendiği ölçüde artmaması, talep endeksinin ılımlı kalmasının başlıca sebepleri olarak gösterilebilir.

2024 yılı Nisan ayında aylık bazda %0,5 azalış, geçtiğimiz yılın aynı ayına göre de %0,7 azalış ile 99,1 oldu.

Orta Doğu’daki jeopolitik sorunların derinleşmesi pazarlarımız genelinde dayanıklılığın negatif seyretmesine sebep olmaktadır.

İhraç edilen ürünlere olan talep koşullarını ihracat yapılan pazarlar üzerinden, temel makroekonomik göstergeler ve öncü makroekonomik göster¬geleri kullanarak takip eden İhracat Talep Endeksi, 2024 yılının Nisan ayında aylık bazda %0,3 ve bir önceki yılın aynı ayına göre %0,2 azalış ile 100 oldu ve uzun dönem dengesinde kaldı. Euro Bölgesi’nde geçtiğimiz yılki ekonomik düşüş sürecinden yavaş da olsa çıkışın sinyalleri ve ABD’de sıkı para politikasına rağmen işsizliğin beklendiği ölçüde artmaması, talep endeksinin ılımlı kalmasının başlıca sebepleri olarak gösterilebilir.

Uzun ve kısa vadeli sosyal, eko¬nomik ve politik göstergelerden yararlanarak oluşturulan ve ih¬racat pazarlarının risklere karşı direncini ölçen TİM Pazar Daya-nıklılık Endeksi, 2024 yılı Nisan ayında aylık bazda %0,5 azalış, geçtiğimiz yılın aynı ayına göre de %0,7 azalış ile 99,1 oldu. Orta Doğu’daki jeopolitik sorunların derinleşmesi pazarlarımız gene¬linde dayanıklılığın negatif sey¬retmesine sebep olmaktadır."

TCMB'nin günlük ihracat kredi limiti 3 milyar liraya artırıldı

 

Et ihracatında önemli artış bekleniyor

 

İhracatçılara "yeşil dönüşüm" desteği

 

İhracat birim değer endeksi azaldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)