BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİhracat talep endeksi düştü: Talep koşulları normal seyre yaklaştı----

İhracat talep endeksi düştü: Talep koşulları normal seyre yaklaştı

İhracat talep endeksi düştü: Talep koşulları normal seyre yaklaştı
26 Mart 2024 - 13:41 www.finansgundem.com

2024 Şubat ayında İhracat Talep Endeksi, aylık %0,9 ve yıllık %0,1 azalarak 100,1 değerine ulaştı. TİM Pazar Dayanıklılık Endeksi ise aynı dönemde %0,3 azalışla 99,4 oldu.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) İhracat Pazarı Monitörü Raporu yayınlandı.

Rapora göre, ihraç edilen ürünlere olan talep koşullarını ihracat yapılan pazarlar üzerinden, temel makroekonomik göstergeler ve öncü makroekonomik göstergeleri kullanarak takip eden İhracat Talep Endeksi, 2024 yılının Şubat ayında aylık bazda yüzde 0,9 ve bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,1 azalış ile 100,1 oldu.

Ocak ayında küresel çapta parasal sıkılaşma adımlarında sona yaklaşılması beklentisiyle hızlı yükselen ekonomik güven, gevşeme adımlarının ötelenmesiyle normal seyrine dönerek talep koşullarını uzun dönem referans değerine yaklaştıdı.

Raporda şöyle denildi:

"Uzun ve kısa vadeli sosyal, ekonomik ve politik göstergelerden yararlanarak oluşturulan ve ihracat pazarlarının risklere karşı direncini ölçen TİM Pazar Dayanıklılık Endeksi, 2024 yılı Şubat ayında aylık bazda yüzde 0,3, geçtiğimiz yılın aynı ayına göre de yüzde 0,2 azalış ile 99,4 oldu. Jeopolitik risklerde bir artış gözlemlenmemesine karşın genişleyici para politikası adımlarının gecikmesi ve enflasyonun baskılanamaması sonucu pazarlarımız genelinde risklerin sınırlı seviyede arttığı gözlendi."

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)