BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİhracat, Obama'yı sevindiriyor----

İhracat, Obama'yı sevindiriyor

İhracat, Obama'yı sevindiriyor
19 Ağustos 2013 - 07:18 www.finansgundem.com

ABD'nin enerji sektöründeki hızlı çıkışı, Başkan Obama'nın ihracat hedefini destekliyor

İngiliz Financial Times gazetesinin haberine göre ABD'nin yakıt ihracatının değeri Barack Obama'nın başkanlık döneminde diğer ürün ve emtiadan daha hızlı büyüme kaydetti. Yakıt ihracatındaki sıçrama, Başkan Obama'nın 2015'e kadar ihracatı ikiye katlama hedefi için de güçlü bir destek hâline geldi.
Veriler ayrıca genişleyen petrol ve doğalgaz üretimi ve yüksek fiyatların öne çıktığı ABD'nin yerli enerji çıkışının ekonomiyi nasıl yeniden şekillendirdiğini de ortaya koydu.
Artan ihracat ve yavaşlayan ithalatın etkisiyle ABD 2011'de 20 yıldır ilk kez net yakın ihracatçısı pozisyonuna geçti.
Sayım Bürosu'nun ihracat verilerine göre, petrol ve kömür ihracatının değeri Haziran 2010'a kadar uzanan yılda iki katının üzerine çıkarak 51.5 milyar dolara ve Haziran 2013'e uzanan yılda da 110.2 milyar dolara yükseldi. Yakıt ihracatı bu şekilde genel ihracat büyümesi sıralamasının en üstlerine tırmandı.
Petrol ve doğalgaz ihracatı yüzde 68.3 artışlar ikinci sırada yer aldı. Birincil metaller ve canlı hayvan ihracatı da Obama başkanlığında güçlü büyüme kaydetti.
ABD'nin güçlü petrol doğalgaz lobilerinden Amerikan Peyrol Enstitüsü'nün kıdemli ekonomi danışmanlarından Rayola Dougher, "Diğer sektörlerin zor durumdan geçtiği esnada biz büyüme motoru olduk" yorumunda bulundu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)