BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemIHC, Kalyon Enerji hisselerini devretti----

IHC, Kalyon Enerji hisselerini devretti

IHC, Kalyon Enerji hisselerini devretti
04 Ekim 2022 - 08:55 www.finansgundem.com

IHC, Kalyon Enerji hisselerini Multiply ve Alpha Dhabi'ye devretti.

Birleşik Arap Emirlikleri merkezli International Holding Co. (IHC) Kalyon Enerji hisselerini iştirakleri olan Alpha Dhabi ve Multiply'e devretti.

Şirket, Kalyon Enerji hisselerinin yüzde 20'sini Alpha Dhabi'ye, yüzde 80'ini ise Multiply iştirakine devretti. IHC, iki şirkette de en büyük hissedar konumunda bulunuyor.

IHC ile Kalyon Enerji arasında stratejik işbirliği ağustos ayında duyurulmuştu. Bu işbirliği ile Kalyon Enerji'nin yüzde 50'si 1,8 milyar dirhemlik bedelle IHC'ye devredilmişti.

Söz konusu anlaşmanın sadece iki ülke adına değil, bölgesel çapta da büyük bir öneme haiz olduğunun altını çizen Kalyon Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu ağustos ayında şu ifadeleri kullanmıştı: “Enerji sektöründe attığımız adımlar ve hayata geçirdiğimiz yatırımlar, bugüne kadar yabancı yatırımcıların ilgisine mazhar olmuştu. IEH ile gerçekleştirdiğimiz görüşme ve karşılıklı değerlendirme sonunda, Kalyon Enerji hisselerinin yüzde 50’sini devretme konusunda anlaştık. Bu beraberlik Kalyon Holding’in global marka olma yolunda en önemli kilometre taşlarından biri olacak."

Kalyon Holding daha önce yaptığı yatırımlarla, tek çatı altında 4 fabrika barındıran Kalyon PV’nin başta 500 MW olan üretimini 1000 MW’a kadar çıkarmıştı.

Kalyon Enerji'den Rekabet Kurumu'na hisse başvurusu

 

BAE'li şirket Kalyon'un yüzde 50'sini satın aldı

 

Kalyon Holding'e Abu Dabi'den ortak geliyor!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)