BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİhalelerin kralı Limak!----

İhalelerin kralı Limak!

İhalelerin kralı Limak!
03 Mayıs 2013 - 17:14 www.finansgundem.com

Girdiği her ihaleye ambargo koyan LİMAK grubu üçüncü havalimanı ihalesine de damgasını vurdu

Cumhuriyet tarihinin en büyük ihalesi olan üçüncü havalimanı ihalesini 22 milyar 152 milyon dolar ile alan LİMAK girdiği ihaleleri süpürmeye devam ediyor
İşte Limak Holding'in başarılı ihaleleri:
İSKENDERUN LİMANI LİMAK'IN
İskenderun Limanı'nı 36 yıl süreli işletme hakkının devri için yapılan ihaleyi 372 milyon dolarlık teklifle kazanan Limak'ın, Rekabet Kurulu, Özelleştirme Yüksek Kurulu, Danıştay onaylarının ardından, limanın devralma işlemini gerçekleştirdiği açıklandı.
ŞANLIURFA ÇİMENTO LİMAK'IN
Holdingten yapılan yazılı açıklamada, Şanlıurfa Çimentonun bugün itibariyle Limak bünyesine geçtiği belirtilerek, bununla Limak Çimento Grubunun, yıllık klinker kapasitesinin yılda 3 milyon tona, çimento öğütme kapasitesinin ise 5 milyon 300 bin tona çıkacağı ifade edildi.
Şanlıurfa Çimentonun, grubun, Kurtalan, Ergani ve Gaziantep'ten sonra dördüncü fabrikası olduğu kaydedilen açıklamada, Limak Bitlis Çimento Tesisinin de 2008 yılının mayıs ayında üretime alınmasının planlandığı bildirildi. Limak Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir de grubun faaliyetlerine ilişkin bilgi verdi.
 Bünyelerine katılan fabrikaları teknolojik yatırım ve yenileştirmelerle Türkiye'nin örnek tesisleri haline getirdiklerini belirten Özdemir, grubun ilk fabrikası olan Limak Kurtalan Çimentonun geçen yıl Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu sıralamasında 336. sırada yer aldığını kaydetti.
Şanlıurfa Çimento, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nca (TMSF) 17 Ekim 2005'te çıkılan ihalede, 158.5 milyon dolarla en yüksek teklifi veren Türkerler İnşaat Turizm Madencilik Ticaret ve Sanayi A.Ş'ye ihale edilmişti.
SABİHA GÖKÇEN LİMAK'IN
İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı işletme ihalesini 1 milyar 932 milyon Euro teklif veren Limak-GMR-Malaysia Airport Ortak Girişim Grubu kazandı. KDV ve yatırım tutarı eklendiğinde bu teklif, 3 milyar 447 milyon dolara ulaştı.
14.5 saatle en uzun ihale rekoruna imza atan Sabiha Gökçen Havalimanı yeni dış hatlar terminal binası ve ilgili tesisleri ihalesi, Antalya Havalimanı işletme ihalesindeki rakamı yakalarken; Atatürk Havalimanı işletmesinde ortaya çıkan bedeli de geride bıraktı.
ULUDAĞ VE ÇAMLIBEL ELEKTRİK DAĞITIM LİMAK'IN
Uludağ Elektrik Dağıtım ve Çamlıbel Elektrik Dağıtım'in devri Limak, Kolin ve Cengiz İnşaat ortaklığı'na yapıldı. Özelleştirmesi 940 milyon dolar bedelle yapılan Uludağ Elektrik Dağıtım ve 258.5 milyon dolar bedelle özelleştirilen Çamlıbel Elektrik Dağıtım'ın Limak, Kolin ve Cengiz İnşaat ortaklığına devri tamamlandı. Törende konuşan Enerji Bakanı Taner Yıldız, satış modelinin varlık satışı olmadığını, bir süre sonra şirketlerin kamuya işler şekilde geri döneceğini belirtti.
EDAŞ LİMAK'IN
Son dönemin hızlı şirketleri Cengiz-Kolin-Limak, Akdeniz Elektrik Dağıtım ihalesinin de galibi oldu. Konsorsiyum, EDAŞ için toplam 546 milyon dolar ödeyecek
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından gerçekleştirilen TEDAŞ'a ait Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ'nin blok satış yöntemi ile özelleştirilmesi ihalesinde en yüksek teklifi 546 milyon dolar ile Cengiz-Kolin-Limak OGG verdi. Cengiz-Kolin-Limak OCG'nin yanı sıra üç katılımcının daha bulunduğu ihalede 430 milyon dolarlık en yüksek ilk teklifin ardından, ilk elemeli turda Alsim Alarko, 475 milyon dolardan başlayan açık artırma turlarında ise 531 milyon dolarda Elsan-Tümaş-Karaçay ve 543 milyon dolarda Genpa ihaleden çekildi.
Limak Enerji Koordinatörü İsmail Ergüneş ihalenin ardından yaptığı açıklamada "Herhangi bir finansman sıkıntısı yaşamayacağız; yüzde 20-30 oranında bir özkaynak kullanmayı planlıyoruz" dedi.
KOSOVA ELEKTRİK LİMAK'IN
Çalık ve Limak Grupları, kurdukları ortak konsorsiyumla Kosova'nın elektrik dağıtım işini aldı. Grup 13 milyon tüketiciye hizmet verecek.
ÇALIK ve Limak gruplarının kurduğu ortak konsorsiyum, Kosova'nın elektrik dağıtım şirketini satın alarak, Kosova'nın elektrik dağıtımını üstlenmelerini sağlayacak satış sözleşmesine imzayı attı. Kosova Elektrik Korporasyonu'na bağlı Kosova Elektrik Dağıtım ve Tedarik şirketinin özelleştirilmesi ihalesine katılan Çalık-Limak Konsorsiyumu verdiği 26 milyon 300 bin euro'luk teklifle ihaleyi kazanarak, şirketin yüzde yüzünü satın alma hakkını elde etti.
HAMİTABAT ELEKTRİK LİMAK'IN
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından gerçekleştirilen EÜAŞ'a ait 1,156 MW'lık Hamitabat Elektrik Üretim Santrali'nin yüzde 100 hissesinin özelleştirilmesi için yapılan ihalede en yüksek teklifi 105 milyon dolarla Limak Doğalgaz verdi. Cengiz-Kolin-Limak Ortak Girişim Grubu'nun İcra Kurulu Başkanı İsmail Ergüneş, santrale 1.2 milyar dolarlık yatırım yapacaklarını ve bu yatırımı 2 yılda tamamlayacaklarını söyledi.
3. HAVALİMANI İHALESİ LİMAK-CENGİZ-KOLİN-MAPA-KALYON OGG'NİN OLDU
Özelleştirmeler kapsamında Cumhuriyet tarihinin en büyük özelleştimesi olma özelliğini taşıyan 3. Havalimanı İhalesi 22 milyar 152 milyon euro ile Cengiz-Kolin-Limak-Mapa-Kalyon OGG'nin oldu.
İhaleye TAV, Makyol, IC/Fraport ve Limak/Cengiz/Kolin/Ma-Pa/Kalyon ortak girişim grupları olmak üzere 4 teklif verildi. Tekliflerin incelenmesiyle 7 saati bulan ihaleden galip çıkan Cengiz-Kolin-Limak-Mapa-Kalyon OGG oldu. Verilen teklif ise yine Cumhuriyet tarinin en yüksek rakamı olarak kayıtlara geçti.
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)