BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkIğdır’ın ekonomisine ivme kazandıracak çözümler----

Iğdır’ın ekonomisine ivme kazandıracak çözümler

Iğdır’ın ekonomisine ivme kazandıracak çözümler
04 Ekim 2013 - 08:40 www.finansgundem.com

Garanti Anadolu Sohbetleri’nin 88. durağı Iğdır oldu… Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Karadere ve uzmanlar kent ekonomisini konuştu

KAYHAN ÖZTÜRK - IĞDIR
Garanti Bankası, 2002’den bu yana düzenlediği ve bu yıl 11. yaşını kutlayan Garanti Anadolu Sohbetleri’nin 88. buluşmasını, Iğdır’da gerçekleştirdi. Toplantıda Iğdır’ın ekonomisini daha rekabetçi kılacak çözüm önerileri, uzman konuşmacıların rehberliğinde tartışıldı. Dünya Gazetesi Başyazarı Osman Saffet Arolat’ın yönettiği etkinliğin açılış konuşmasını Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere yaptı.
Nafiz Karadere, Garanti Anadolu Sohbetleri kapsamında, üç farklı ülkeye sınır komşusu olan eşsiz şehir Iğdır’ı ilk kez ziyaret etmekten duydukları mutluluğu dile getirerek konuşmasına şöyle devam etti:
“Ermenistan, Azerbaycan ve İran’la sınır kapıları olan Iğdır’ın, bu avantajdan yararlanarak ticaret konusunda önemli adımlar atabileceğini düşünüyoruz. Iğdır Ovası’yla Doğu Anadolu’daki diğer illerden ayrışması ve kendine özgü iklim özellikleriyle bir mikroklima alanında yer alması, Iğdır’ın tarımdaki verimliliğini artırıyor. Bu anlamda, modern tarıma yönelik entegre projelerin hayata geçirilmesini ve kullanılmayan tarımsal alanların canlandırılmasını, Iğdır’ın öncelikli konuları arasında görüyoruz. Hayvancılığın ise çağdaş kooperatifçilik modelleriyle teşvik edilerek, ilin ekonomisine ivme kazandıracak gücü yakalayabileceğine inanıyoruz. Garanti Anadolu Sohbetleri’nin Iğdır’ın yol haritasını çizmesine katkı sağlamasını ve geleceğine yeni açılımlar getirmesini diliyorum.”
TÜRKİYE İÇİN KÜÇÜK, IĞDIR İÇİN BÜYÜK RAKAM: 106 MİLYON DOLAR
Karadere’nin açılış konuşmasından sonra Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, Türkiye’nin tarım ve hayvancılığında kooperatifçiliğin yol haritasını Iğdırlılarla paylaştı. 100. Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı ve Matlı Yem Sanayi Bilimsel Danışmanı Prof. Dr. Duran Bolat, yem bitkileri üretiminin tarıma ve hayvancılık sektörüne katkısını anlattı.
Sınır ticaretinin Iğdır’a sağlayabileceği imkanları anlatan İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Asaf Savaş Akat “Azgelişmişlik kısır döngü yaratıyor. Burası Türkiye’nin bittiği yer, halbuki başladığı yer olması lazım” dedi.
Iğdır Valisi Ahmet Pek ise kentin ihracatının 106 milyon dolar olduğunu hatırlatarak, bunun Türkiye ölçeğinde küçük olmasına rağmen Iğdır için büyük bir rakam olduğunu söyledi.  Konuşmasında işbirliği ve dayanışmanın önemine vurgu yapan Pek, “Çok akıllı olmak gerekiyor ama maalesef Iğdır’da halk çok akıllı olmuyor” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)