BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiIfo, Almanya için 2024 büyüme tahminini düşürdü----

Ifo, Almanya için 2024 büyüme tahminini düşürdü

Ifo, Almanya için 2024 büyüme tahminini düşürdü
24 Ocak 2024 - 11:21 www.finansgundem.com

Ifo, Alman ekonomisinin bu yıl aralık ayı ortasında tahmin ettiği %0,9 yerine %0,7 oranında büyümesini bekliyor.

Almanya'nın Ifo enstitüsü, federal bütçe değişikliklerinin neden olduğu belirsizliği gerekçe göstererek 2024 ekonomik büyüme tahminini bir kez daha düşürdü.

Enstitü, Avrupa'nın en büyük ekonomisinin bu yıl aralık ayı ortasında tahmin ettiği %0,9 yerine %0,7 oranında büyümesini bekliyor. Eylül ayında ise %1.4'lük bir büyüme bekleniyordu. Almanya ekonomisi 2023 yılında %0,3 oranında küçülmüştü.

Anayasa Mahkemesi'nin kasım ayında aldığı karar, hükümeti 2024 bütçesini yeni gereklilikleri karşılayacak şekilde yenilemeye ve aynı zamanda koalisyon arasında uzlaşma sağlamaya zorladı.

Ifo, Aralık ayında tahminlerini hazırlarken harcamaların ne ölçüde kısılacağının ya da vergilerin ne ölçüde arttırılacağının belirsiz olduğunu ve temel tahminlerinin planlanan tüm mali politika önlemlerinin uygulanacağını varsaydığını söyledi.

Ifo'nun tahminler müdürü Timo Wollmershaeuser, "Alman parlamentosunun bütçe komitesi federal bütçe üzerinde anlaşmaya vardığına göre, 19 milyar euronun biraz altında ek tasarruf yapılacağını tahmin ediyoruz. Genel kapsam, Aralık ayında 2024 için risk senaryomuzda tahmin ettiğimizle kabaca uyumlu" dedi.

Almanya'da yatırımcı güveni iyileşmeyi sürdürdü

 

Almanya'da enflasyon yüzde 5.9 oldu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)