BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemIFC'den Assan’a 55 milyon dolarlık kredi----

IFC'den Assan’a 55 milyon dolarlık kredi

IFC'den Assan’a 55 milyon dolarlık kredi
17 Ağustos 2016 - 14:50 www.finansgundem.com

Dünya Bankası Grubu üyesi IFC (Uluslarası Finans Kurumu), Kibar Holding kuruluşu Assan’a 55 milyon dolar tutarında kredi temin etti.

Üretiminin yaklaşık yüzde 70’ini yurt-dışı pazarlara satan Assan Alüminyum, Türkiye’nin önde gelen ihracatçı kuruluşları arasında yer alıyor. IFC’nin sağladığı finansman paketi ile Assan, son dönemde satın aldığı alüminyum hurda tesisinin rehabilitasyonu ve mecvut fabrikalarında ilave yatırımlarla ekipman moderizasyonu yapmayı hedefliyor. Söz konusu yatırımlarla üretimde enerji ve su tüketimini azaltarak enerji verimliliği elde edecek olan Assan, bu sayede uluslararası pazarlarda rekabet avantajını yükseltecek. 

Kibar Holding CEO’su Dr.Tamer Saka imzalanan anlaşma ile ilgili olarak şunları söyledi: “Türkiye’nin önde gelen ihracatçılarından biri olarak Avrupa’da piyasa yapıcı bir konum kazanmayı hedefliyoruz. Bu hedefimizi gerçekleştirme yolunda, IFC gibi uzun dönemli stratejik bir iş ortağımız olması, hem büyüme stratejimizi sürdürmemize, hem de bize gereken rekabetçi gücü sağlayacak yeni yatırımlar gerçekleştirmemize olanak sağlıyor.” 

IFC ile Assan Alüminyum’un işbirliği 1994 yılına dayanıyor. IFC o tarihten bu yana Assan’a, sendikasyon kredileri de dahil olmak üzere toplam 220 milyon dollar tutarında uzun vadeli finansman desteği sağlayarak şirketin bugünkü liderlik konumunu pekiştirmesini ve büyümesini destekledi. IFC kredileri ile yapılan yatırımlar sayesinde Assan folyo üretim kapasitesini ve üretim verimliliğini artırarak, ihracat kapasitesini büyüttü ve Türkiye’nin katma değerli ürün ihraç eden firmaları arasındaki lider konumunu sağlamlaştırdı. 

IFC Avrupa Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölgesi Sanayi, Tarım ve Hizmetler Direktörü Carsten Mueller ise şunları söyledi: “Türkiye’de uzun dönemli iş birliği yaptığımız ve güçlü temele sahip firmaların özellikle yurtdışında rekabetçi güçlerini artırmalarını desteklemek ülke stratejimizin önemli bir parçası. Bu tür yatırımlar, hem Türkiye’nin ihracat potansiyelini artırmaya hem de Türk firmalarının bölgesel ve küresel anlamda daha verimli, daha rekabetçi olmasına vesile oluyor.”

IFC’nin Türkiye’deki programı 2012-2016 yıllarını kapsayan Dünya Bankası Grubu Ülke Ortaklık Stratejisi çerçevesinde gerçekleşiyor. TümDünya Bankası Grubu’nu kapsayan bu program doğrultusunda beş yıllık dönemde toplam yaklaşık9 milyar dolarlık finansman ve kaynak sağlaması, politik analiz ve danışmanlık hizmetleri ile birlikte Türkiye’nin yüksek gelirli ülke statüsüne geçmesine destek olması öngörülüyor. 

Mevcut durumda Türkiye IFC’nin tüm dünyada en çok yatırım yaptığı ikinci ülke konumunda. Son üç yıldır Türkiye’de rekor düzeyde yatırım yapan IFC, 2015 mali yılında Türkiye’ye toplam 1.8 milyar dolar finansman sağladı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)