BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemIEA ve IFC'den temiz enerji yatırımı çağrısı----

IEA ve IFC'den temiz enerji yatırımı çağrısı

IEA ve IFC'den temiz enerji yatırımı çağrısı
21 Haziran 2023 - 07:58 www.finansgundem.com

IEA ve IFC, yükselen ve gelişmekte olan ekonomilerde temiz enerji yatırımlarının artırılması çağrısında bulundu

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) ve Uluslararası Finans Kurumu (IFC), yükselen ve gelişmekte olan ekonomilerde temiz enerji yatırımlarının artırılması çağrısında bulundu.

IEA ve IFC tarafından hazırlanan "Yükselen ve Gelişmekte Olan Ekonomilerde Temiz Enerji İçin Özel Finansmanı Ölçeklendirmek" başlıklı rapora göre, yükselen ve gelişmekte olan ekonomilerdeki yıllık temiz enerji yatırımlarının, artan enerji ihtiyaçlarını karşılamak ve iklim hedefleriyle uyum sağlamak için 2022'de ulaşılan 770 milyar dolardan, 2030'ların başında 2,8 trilyon dolara ulaşması gerekecek.

Rapor, kamu yatırımlarının tek başına enerjiye evrensel erişim sağlamak ve iklim değişikliğiyle mücadele etmek için yetersiz olacağını gösteriyor. Rapora göre, artan kamu finansmanı, proje risklerini azaltmak için özel sektör sermayesi ile ortaklaşa en etkin şekilde kullanılabilir.

Yükselen ve gelişmekte olan ekonomilerde (Çin dışında) temiz enerji projelerinin finansmanının üçte ikisinin özel sektörden gelmesi gerekecek. Söz konusu ekonomilerde temiz enerji için yıllık 135 milyar dolarlık özel finansmanın, önümüzdeki on yıl içinde yılda 1,1 trilyon dolara çıkmasına ihtiyaç olacak.

Rapor, yükselen ve gelişmekte olan ekonomilerde temiz enerji potansiyelini ortaya çıkarmak için daha fazla uluslararası teknik, düzenleyici ve finansal desteğe duyulan ihtiyacı vurguluyor.

Temiz enerji, yenilenebilir ve sıfır emisyon üreten kaynaklardan elde edilen ve kullanıldığında atmosferi kirletmeyen çevre dostu enerji türü olarak tanımlanıyor.

Küresel petrol talebinde temiz enerji etkisi

 

Dünya üretimde temiz enerji dönemine giriyor

 

Temiz enerji yatırımı 2030'a kadar 2 trilyon doları aşabilir

 

Temiz enerjide kutsal kase, nükleer füzyon şirketlerinde

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)