BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiTemiz enerji yatırımı 2030'a kadar 2 trilyon doları aşabilir----

Temiz enerji yatırımı 2030'a kadar 2 trilyon doları aşabilir

Temiz enerji yatırımı 2030'a kadar 2 trilyon doları aşabilir
27 Ekim 2022 - 16:35 www.finansgundem.com

Uluslararası Enerji Ajansı'nın (UEA) raporuna göre; temiz enerji yatırımı 2030 yılına kadar yılda 2 trilyon doları aşabilir. Raporda yer alan değerlendirmelere göre bu yatırım yeterli düzeyde görülmüyor.

Uluslararası Enerji Ajansı'nın analizine göre, temiz enerji yatırımı, 2030 yılına kadar yılda 2 trilyon doları aşabilir. Bu rakam bugüne kıyasla yüzde 50'nin üzerinde bir artışa işaret ediyor.

Dünya Enerji Görünümü 2022 raporunda, bu artışa rağmen, 2050 yılına kadar net sıfır emisyon senaryosu için 2030 yılına kadar enerji yatırımının yıllık 4 trilyon doları aşması gerekeceği yönündeki iddiasını yineledi.

UEA'nın raporunda, enerji sektörüne yeni yatırımcıları çekme ihtiyacının altı çizildi.

Bloomberg HT'de yer alan haberde, 1.5 santigrat derece hedefine ulaşmak söz konusu olduğunda, insan kaynaklı karbondioksit emisyonlarını 2050 yılına kadar net sıfıra indirmek çok önemli görülüyor.

UEA Başkanı Fatih Birol'a göre, meydana gelen değişiklikler sismik gibi görünüyor.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesinin bir sonucu olarak, enerji piyasaları ve politikaları sadece şu an için değil, on yıllar boyunca değişti. Bugünün politika ayarlarında bile, enerji dünyası gözlerimizin önünde çarpıcı bir şekilde değişiyor" şeklinde konuştu.

Birol sözlerine şöyle devam etti: Hükümet tepkileri, bu süreci daha temiz, daha uygun maliyetli ve daha güvenli bir enerji sistemine doğru tarihi ve kesin bir dönüm noktası haline getirmeyi vaat ediyor.

Çin'den sivil havacılığa 11 milyar dolar yatırım

 

UEA Başkanı Birol: Bu kış Avrupa için zor geçecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)