BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİçişleri Bakanlığı 19 yeni TOMA alıyor----

İçişleri Bakanlığı 19 yeni TOMA alıyor

İçişleri Bakanlığı 19 yeni TOMA alıyor
15 Kasım 2013 - 15:31 www.finansgundem.com

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Mart 2014'e kadar 19 yeni TOMA alınacağını açıkladı

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda İçişleri Bakanlığının 2014 Yılı Bütçesi üzerinde sunum yapan Güler, hükümet olarak vatandaşlara sunulan güvenlik hizmetlerinin daha etkin ve verimli olması amacıyla, iç güvenlik birimlerimizin her türlü bina, araç, gereç ve diğer ihtiyaçlarının zamanında karşılanmasına özel önem verdiklerini bildirdi.
" AK Parti Hükümetleri döneminde Emniyet Teşkilatımıza 25 bin 554 zırhsız, 910 zırhlı olmak üzere toplam 26 bin 464 taşıt kazandırılmıştır" diyen Güler, Emniyet Genel Müdürlüğünce suç ve suçlularla mücadelede daha aktif rol almak için, bir uçak alındığını ve yurt genelinde hizmet verilmeye başlandığını söyledi. Güler, şöyle konuştu:
"Yurt genelinde suç ve suçlularla daha etkin mücadele etmek için 7 Sistem 17 uçaklı Mini İnsansız Hava Aracı ve 1 Sistem 2 uçaklı Midi İnsansız Hava Aracı alımı yapılmıştır. Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile müşterek yürütülen 15 adet helikopter alım projesi kapsamında 6 helikopterin kabul işlemleri tamamlanmıştır. Yine Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile müşterek yürütülen 20 adet Çift Motorlu Genel Maksatlı Helikopter Alım Projesi, 4 adet Sikorsky S-70i Helikopter Alım Projesi ve 3 adet Keşif Gözetleme Uçağı Alım Projesine başlanmış, çalışmalar devam etmektedir. Ayrıca, Emniyet Teşkilatımızın hizmet yürüttüğü tüm bina, mekan ve tesislerin engelli vatandaşlarımızın ulaşımına uygun hale getirilmesine yönelik gerekli düzenlemeler de devam etmektedir."
Güler, Jandarma Genel Komutanlığınca 2012'de mayın ve tuzaklama eylemlerine karşı alınan tedbirleri geliştirmek ve personel zayiatını önlemek için 65 yeni nesil zırhlı aracın birliklerin kullanımına verildiğini belirterek, 2013'te birliklerin kullanımına 99 hafif zırhla "Cobra" aracı verildiğini söyledi.
Güler, Savunma Sanayi Müsteşarlığınca yürütülen Mayına Karşı Korumalı Taktik Tekerlekli Araç, yani Kirpi Projesi kapsamında, 2013'te üretimi tamamlanan 20 Kirpi'nin Ocak ayında teslim alınarak kullanılmaya başlandığını da bildirdi.
TOMA'LARIN SAYISI ARTIYOR
"19 adet Toplumsal Olaylara Müdahale Aracının (TOMA) tedarik işlemleri devam etmekte olup, 4 adedinin Aralık 2013'te, 15 adedinin ise Mart 2014'te teslim alınması planlanmaktadır" diyen Güler, 2012'de, karakol, hizmet binaları, depo, harekat alarm iskan tesisi gibi toplam 82 adet inşaatın tamamlanarak hizmete açıldığını, 375 tesisin inşasına devam edildiğini belirtti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)