BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiICE'den AB'ye doğalgaz için kritik uyarı----

ICE'den AB'ye doğalgaz için kritik uyarı

ICE'den AB'ye doğalgaz için kritik uyarı
16 Aralık 2022 - 08:12 www.finansgundem.com

ICE, AB'nin doğalgaz fiyatına sınır uygulaması halinde gaz işlemlerini başka bir yere taşıyabileceği uyarısı yaptı. Bu teklif üzerinde anlaşıldığı takdirde fiyat sınırının 1 Ocak 2023 tarihinde yürürlüğe girmesi düşünülüyor.

Intercontinental Exchange (ICE) Avrupa Birliği'nin (AB) doğalgaz fiyatına sınır getirilmesine yönelik bir plan üzerinde anlaşmaya varması halinde kendi doğalgaz ticaret merkezini AB dışına taşımayı değerlendireceği uyarısında bulundu.  AB'nin "piyasa düzeltme mekanizması" olarak adlandırdığı fiyat sınırı için yazılı açıklama yapan ICE, "Eğer AB üyeleri piyasa düzeltme mekanizmasının müşterilere ve piyasa altyapısına test ve risk yönetimi için zaman tanımadan hemen uygulanmasında anlaşırlar ise, ICE de piyasa operatörü olarak tüm seçenekleri değerlendirir. Bu seçenekler arasında Hollanda'daki piyasanın hala devam edip etmeyeceği de yer alır" dedi.

ICE'nin Hollanda'daki TTF piyasası Avrupa'da likiditesi en yüksek olan vadeli gaz piyasası.

AB Komisyonu üye ülkelere TTF'de gelecek ay vadeli kontratlarda gaz fiyatının 275 euro/MWh seviyesini iki hafta aşması halinde ve 10 gün süre ile LNG referans fiyatının 58 euro üzerine çıkmkası halinde piyasa düzeltme mekanizmasının uyguyamaya girmesini önermişti.

AB üyesi ülkelerin enerji bakanlarının pazartesi günü yapacakları toplantıda bu teklif üzerinde anlaşmaları halinde fiyat sınırı 1 Ocak'ta yürürlüğe girecek.

AB'den kendi şirketlerine 'enflasyon yasasına' karşı muafiyet talebi

 

AB liderleri, olağanüstü göç zirvesinde bir araya gelecek

 

Zelenskiy AB'den doğal gaz ve elektrik ihtiyacı için destek istedi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)