BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaIBM'in karı 8 yıl sonra beklentinin altında----

IBM'in karı 8 yıl sonra beklentinin altında

IBM'in karı 8 yıl sonra  beklentinin altında
19 Nisan 2013 - 08:19 www.finansgundem.com

IBM, donanım satışlarının yavaşlamasıyla 2005'ten bu yana ilk kez tahminlerin altında kâr açıkladı

Teknoloji devlerinden International Business Machines Corp. (IBM), donanım satışlarındaki yavaşlamanın etkisiyle 2005'ten bu yana ilk kez beklentinin altında kâr açıkladı. Şirketin hisseleri yüzde 5.9 değer kaybetti.
IBM bazı kalemler hariç ilk çeyrekte hisse başına 3 dolar kâr elde ederek, analistlerin 3.05 beklentisinin altında kaldı. Şirket ikinci çeyrekteki istihdam kesintisinde 1 milyar dolar harcayacak ve bu yılki yatırımlarının bazısından çıkacak.
Donanım ve danışma işleri taleplerindeki düşüşle başa çıkmaya çalışan IBM, data veri analizi ve cep telefonu güvenliği gibi daha kârlı piyasalarda büyümenin yolunu arıyor. Ekonomik kaygıların, müşterileri uzun vadeli teknoloji kontratı yapmalarını ertelemelerine neden olmasından ötürü yeni alanlar henüz geleneksel işlerdeki yavaşlamayı dengeleyemiyor.
İlk çeyrekte hedeflerini tutturamadıklarını söyleyen şirketin CEO'su Ginni Rometty, ikinci çeyreğe uzanabilecek yazılım ve ana sistem satışları da yapmadıklarını belirtti.
IBM hisseleri kazanç rakamlarının ardından 195 dolara geriledi. Şirketin hisseleri bu yıl yüzde 8.1 yukarıda seyrediyor ve 14 Mart'ta da 215.80 dolardan rekor kapanış yapmıştı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)