BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiHükümet hedef büyüttü----

Hükümet hedef büyüttü

Hükümet hedef büyüttü
01 Temmuz 2013 - 06:51 www.finansgundem.com

Kalkınma Bakanı Yılmaz, 10. Kalkınma Planı ile ilgili, "İlk aşamada milli gelirimizi 2018 yılında 1.3 trilyon dolara çıkarmayı hedefliyoruz" dedi

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, 10. Kalkınma Planı ile ilgili, "İlk aşamada milli gelirimizi 2018 yılında 1,3 trilyon dolara çıkarmayı hedefliyoruz. Kişi başı gelirimiz geçen sene itibarıyla 10 bin 500 dolar, 2018'de bunu 16 bin dolara çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.
Yılmaz, Bingöl'deki çeşitli ziyaret ve açılışların ardından Ankara'ya gitmek üzere geldiği Elazığ Havalimanı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, bakanlığı tarafından hazırlanan 10. Kalkınma Planı'nın, Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geçtiğini, yarın da TBMM Genel Kurulu'nda görüşüleceğini söyledi.
Yaklaşık 2 yıldır üzerinde çalıştıkları planın, 2014 ve 2018 dönemini kapsadığını, hem merkezden hem yerelden 10 bini aşkın kişinin katkısıyla 10. Kalkınma Planı'nı hazırladıklarını belirten Yılmaz, kurdukları 66 özel ihtisas komisyonuyla yaşlanmadan enerjiye, büyüme stratejisinden sağlığa her konuda akademisyenler, meslek grupları ve sivil toplum kuruluşlarından görüşler aldıklarını vurguladı.
İlk defa bu planda, kalkınma ajansları kanalıyla bütün yörelerin katkılarını aldıklarını ifade eden Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bu planla 2023 vizyonunun ilk dilimini gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. İlk aşamada milli gelirimizi 2018 yılında 1,3 trilyon dolara çıkarmayı hedefliyoruz. Kişi başı gelirimiz geçen sene itibarıyla 10 bin 500 dolar, 2018'de bunu 16 bin dolara çıkarmayı hedefliyoruz. Geçen yıl ihracatımız 152,5 milyar dolardı, 2018'de bunu 277 milyar dolara yükseltmeyi hedefliyoruz. Yenilikçi bir üretim yapısını, daha fazla katma değer üreten bir ekonomik yapıyı hedefliyoruz. Diğer taraftan bu planda insana büyük vurgu yapıyoruz. Nitelikli, donanımlı insana ve güçlü bir toplumsal yapıya vurgu yapıyoruz. Ana bölümlerimizden bir tanesini de bu oluşturuyor. Diğer taraftan sadece ülkenin büyümesi yetmez, bölgeler arası farklılıkların azalması, bütün ülke sathında daha dengeli daha sağlıklı bir şehirleşmenin gerçekleşmesi... Bu da bir anlamda planımızın üçüncü önemli eksenini oluşturuyor."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)