BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHukukçular için ''Hukuk Rehberi'' hazırlanıyor----

Hukukçular için ''Hukuk Rehberi'' hazırlanıyor

Hukukçular için ''Hukuk Rehberi'' hazırlanıyor
23 Aralık 2021 - 09:50 www.finansgundem.com

Türkiye Adalet Akademisi ile Yargıtay Başkanlığı, başta mahkemelerde görev yapan hakimler olmak üzere tüm hukukçuların yargılama süreçlerinde faydalanmaları için "Hukuk Rehberi" hazırlayacak.

Türkiye Adalet Akademisi, 22-24 Aralık'ta Kızılcahamam'da düzenlenecek Hukuk Rehberi Çalıştayı'nda, Yargıtay Birinci Başkanlığınca görevlendirilen hakimlerin, "Hukuk Rehberi" ile ilgili çalışmaları tamamlayacağını açıkladı.

Açıklamada, görüşlerine yer verilen Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir, 2013'te Adalet Bakanlığı İç Denetim Birimi Başkanlığı tarafından hazırlanan "Hukuk Rehberi" çalışmasının geliştirilmek üzere Adalet Akademisi tarafından devralındığını ve Yargıtay Başkanlığı ile birlikte güncelleme çalışmalarına başlandığını belirtti.

''Vatandaşlarımızın adalete ulaşma süresi kısalacak''

Yaklaşık bir yıldır devam eden çalışmanın, çalıştay sonrasında tamamlanacağını aktaran Özdemir, rehberin, eğitim faaliyetlerinin tamamlayıcı bir parçası olacağını vurgulayarak, şunları söyledi:

"Güncellenen Hukuk Rehberi kitabının hakimlerin istifadesine sunulması ile araştırılması gereken hususlar ve toplanması gereken deliller konusunda belirli bir standardın oluşması, davalarda sıkça yapılan hataların azalması ve yargılama süresinin kısalması amaçlanmaktadır. Bu sayede vatandaşlarımızın da adalete kavuşma süreleri kısalacak ve adalete olan inançları artacaktır. İlk derece mahkemelerinde görev yapan hakimlerin daha isabetli şekilde karar vermeleri, Yargıtay ve Bölge Adliye Mahkemelerinin iş yükünü azaltacaktır."

''Hukuk Rehberi'' çalışamalarının bir çok bilgiyi içerisinde bulunduracağını vurgulayan Özdemir, şöyle konuştu:

''Çalışmalar nihayete erdiğinde özel hukuktaki çoğu dava türüne ilişkin görevli ve yetkili mahkeme, ilgili mevzuat, yargılama usulü, araştırılması ve dikkat edilmesi gereken hususlar, konu anlatımı, uygulamada sıkça hataya düşülen ve bozma nedeni yapılan konular, harç ve diğer yargılama giderleri, örnek tensip zaptı, örnek ön inceleme tutanağı, örnek ilk derece mahkemesi kararı, örnek bölge adliye mahkemesi kararı, emsal Yargıtay kararı gibi bilgiler kitapta yer alacak.".

VİOP'ta endeks kontratı güne yükselişle başladı

 

Piyasalar ve ekonomi gündemine dair öne çıkan başlıklar

 

Öğrenciyi sınıftan çıkarıp dövdü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)