BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHSBC’den sağlık alanında dev işbirliği----

HSBC’den sağlık alanında dev işbirliği

HSBC’den sağlık alanında dev işbirliği
06 Mayıs 2021 - 15:27 www.finansgundem.com

Bankalar da artık sağlık ve yaşam alanına yöneliyor. İngiltere bankası HSBC ise İsviçre merkezli dijital sağlık platformu ile yeni bir küresel işbirliği açıkladı.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Her yıl küresel gayrisafi yurtiçi hasılanın yaklaşık %10’una denk gelen 8 trilyon dolarlık para sağlık harcamalarına gidiyor. Hastalıkları engellemek ise bireylerin yalnızca fiziksel sağlıklarıyla değil, duygusal, toplumsal ve finansal sağlıklarıyla da ilişkili. Her alanda sağlığı geliştirdiğimizde ise sağlık alanında yapılan harcamaları bireyler ve işverenler olarak azaltabiliriz. Genel sağlığa yönelik yapılan her 1 dolarlık harcama, işverenlere 6 dolarlık medikal maliyetten tasarruf sağlıyor.

Beslenme, uyku düzeni ve spor gibi ürünlerin kullanımıyla 1,5 trilyon piyasa değerine ulaşan sağlık ve yaşam pazarına giderek artan bir tüketici ilgisi var. Bu nedenle sağlıklı yaşam ve hayat boyu performans ve üretkenlik arasındaki bağ nedeniyle yeni oyuncular giderek artan bir hızla bu pazara yöneliyor. finansgundem.com'un derlemesine göre, 2016 ve 2018 yılları arasında tüm dünyada %13 büyüme gösteren sağlık ve yaşam pazarı, 2021 yılı başında %17’lik bir büyüme daha gösterdi.

İngiltere merkezli dev banka HSBC’nin sigorta birimi HSBC Life yakın zamanda dacadoo’nun dijital sağlık platformunu hem kurumsal hem de perakende müşterilerine açık olan kendi sağlık ve yaşam platformlarına entegre edeceğini açıkladı. Bu açıklama ise bu alanda yapılan en büyük küresel işbirliğinin öncüsü oldu. Dacadoo’nun Başkanı ve CEO’su Peter Ohnemus’a göre, bu işbirliğinin benzersiz olmasının nedeni “tüm dünyanın en büyük bankalarından birini, önde gelen dijital sağlık platformlarından biriyle bir araya getirmiş olması.”

HSBC’nin bu işbirliğiyle müşterilerine sunacağı sağlık kaynaklarının geleneksel olarak bankacılık ve sigortacılık kanalları tarafından sunulmadığının altını çizen Ohnemus, “bir bireyin genel sağlığına baktığınızda finansal sağlık kilit bir unsur, bu nedenle bu alanların bir araya gelmesi mantıklı” dedi. 64 ülke ve bölgede 40 milyonun üzerinde müşterisi ve 2,950 milyar dolarlık varlığı bulunan HSBC, dünyanın en büyük bankacılık ve finansal hizmetler kurumlarından biri ve Avrupa’nın en büyük bankası.

HSBC’nin İsviçre merkezli sağlık ve sigorta teknolojisi şirketi dacadoo işbirliği ile hedefi genel sağlığı geliştirme amacıyla müşterilerine ürünler, hizmetler ve hediyeler sunmak. Yapay zeka ve veri analizi gibi teknolojiler kullanılarak HSBC Life’ın bu alandaki platformları tüketicilerin daha sağlıklı ve “finansal olarak fit” bir hayat sürmesi için gerekli motivasyonu sunmayı hedefliyor.

Dacadoo ise uzun süredir tüm dünyada sigorta ve teknoloji kapasitesini 100 sağlık sigortası operatöründen 35’ine sağlıyordu. Şirket geliştirdikleri teknolojinin temelinde 300 milyon kişinin bilimsel verileri olduğunu söyledi. Dacadoo’nun Health Score (sağlık skoru) ve Risk Engine uygulamalarını kullanarak, gerçek zamanlı yaşam süresi gibi hesaplamalar yapılabiliyor. Bu işbirliğinde, dacadoo’nun sağlık skoru hizmeti HSBC’nin platformunda yer alan tüm müşterilere verilecek ve HSBC’nin mobil bankacılık uygulamasına da entegre edilecek.

Sağlık ve varlığın entegrasyonu için bilimsel prensiplerin kullanılmasına şüpheyle yaklaşanlar içinse Ohnemus antik Mısır’da işverenlerin çalışanlarını tatile gönderdiğini ve bunları “sağlık günü” olarak adlandırdığını söyledi. Bu uygulama ise sigortacılığın temeli olarak kabul ediliyor. Ohnemus HSBC ile gerçekleştirdiği işbirliğinin herkesin sağlık potansiyeline ulaşabilmesi için daha iyi verilerin kullanılması olduğunu söylüyor.

Ohnemus aynı zamanda sağlık harcamalarının büyük bölümünün kronik hastalıklara yönelirken, yalnızca %2’sinin önlem almak için gerçekleştiği ABD gibi ülkelerde, sağlığa yönelik yeni tanımlara ihtiyaç duyulduğunu söyledi. HSBC ve dacadoo bu işbirliğiyle birlikte Amazon, Google, Apple ve diğerlerinin henüz müşterileri ve çalışanları için yapmayı başaramadığı bir hizmeti sunmayı planlıyor.

Ohnemus, “bu oldukça özel çünkü birçok kişi finans uygulamalarını düzenli olarak kontrol ediyor ve şimdi HSBC sağlık ve yaşamı müşteri hizmetlerinin bir parçası haline getiriyor” dedi. HSBC Life’ın platformları şimdi yalnızca Hong Kong’daki müşterilerime hizmet veriyor ancak gelecek yıllarda Çin ve Singapur’daki müşterilere de bu hizmetin sunulması planlanıyor.

Bankacılık sisteminde krediler artarken, mevduat düştü

 

Google’da 'ofise dön' baskısı bitti, evden çalışmaya devam

 

ECB'ye karşı açılan dava kapatıldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)