BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHSBC hisselerindeki çöküş sadık yatırımcıların sabrını zorluyor----

HSBC hisselerindeki çöküş sadık yatırımcıların sabrını zorluyor

HSBC hisselerindeki çöküş sadık yatırımcıların sabrını zorluyor
24 Eylül 2020 - 12:34 www.finansgundem.com

orona virüsün sebep olduğu kredi kaybı ve Çin-ABD krizi HSBC hisselerinin hem Hong Kong borsasında hem de Londra borsasında %50’nin üzerinde kayıp vermesine neden oldu. Yatırımcılarsa hisseden ümidini kesmiş gözüküyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

HSBC’nin sallantıdaki hisse fiyatları en sadık yatırımcılarının bile sabrını zorluyor.

Bloomberg’in haberine göre Hong Kong Borsası’nın Eski Başkan Yardımcısı Choi Chen Po-sum 40 yıldan fazla bir süredir HSBC hisselerine sahip olsa da şimdi bu yatırımın hatalı olduğunu düşünüyor. Bankanın kâr payı getirisi için yaptığı lobilerden sonuç alamayan Para Yöneticisi Simon Yuen ise hisse senetlerindeki gerilemenin 25 yılın en düşük seviyesinden daha da ileriye gidebileceğini öne sürüyor. HSBC’nin en büyük hissedarı sigorta şirketi Ping An Insurance Group bankaya olan güvenini ifade etmek için sadece “uzun vadeli bir finansal yatırım” ifadelerini kullanıyor. 2017’nin sonlarından bu yana HSBC’nin en fazla hissesine sahip olan Ping an son üç yılda bu hisselerden 8,6 milyar dolar kaybetti.

Bu yanıtlar, son altı ay içinde dünya çapındaki diğer tüm büyük finans hisselerinden daha hızlı düşüş gösteren HSBC'ye yönelik yatırımcı sorunlarının derinliğinin altını çiziyor. Üstelik tarih boyunca satış yönünde iyimser olarak bilinen analistler dahi bankanın kredi kayıpları ve ABD ile Çin arasındaki gerginlikleri arttırma yetisi nedeniyle ayı piyasasına görüşüne yönelmiş durumdalar.

Hong Kong merkezli borsa şirketi National Resources Securities’in Başkanı 89 yaşındaki Choi Chen Po-sum, “İnancımı kaybettim” ifadelerinde bulunuyor. Choi HSBC hisseleri için, “Hisselerin toparlanmasını mı istiyorsunuz? Bunu düşünmeyin bile” tavsiyesinde bulunuyor.

Banka hisselerinde dev kayıp

HSBC hisseleri Hong Kong borsasında Perşembe günü %2,6 oranında değer kaybetti. Hisse sadece bu hafta içerisinde %9 oranında düşüş gösterdi. Banka hissesinin bu yılki düşüşü %54 oranında ve bu oran HSBC hisselerini Hang Seng’in en kötü performans gösteren şirketi haline getiriyor.

HSBC hisselerinde büyük çöküş

Bankanın Londra’daki hisse senedi performansı da farklı değil. HSBC hisseleri Londra borsasında bu sene %51 oranında değer kaybetti. Bankanın piyasa değeri 83 milyar dolar düştü. HSBC şu anda Commonwealth Bank of Australia bankasından daha küçük durumda ve Citigroup gibi dev rakiplerini çok daha geriden takip ediyor.

HSBC hisse senetleri performanslarıyla ilgili yorum yapmayı reddetti.

Bankaya ilişkin hayal kırıklıkları bu yılın başlarında İngiltere’deki piyasa düzenleyicilerinin banklara temettü ödemelerini iptal etmeye zorlamasıyla başladı. Karar perakende yatırımcıların tercihlerinde büyük bir kargaşaya yol açtı. HSBC hisselerinde çöküşe neden olan bir diğer etkense ABD’nin Huawei’ye yönelik soruşturmaları oldu.

Bankanın Çin’deki genişlemesinin ardından hafta sonu Komünist Parti’nin yayın organlarından paylaşılan HSBC’nin “güvenilmez varlık” olarak tanımlanabileceği haberi endişeleri beraberinde getiriyor. Söz konusu tanımlamada yer alan şirketlere ticaret, yatırım ve vize kısıtlamaları getiriliyor. HSBC konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçındı.

İllegal işlemler iddiası HSBC hisselerini düşürdü

 

İngiltere Merkez Bankası: Güvenlik açığını fark edebilirdik

 

İngiltere'de yeniden 'ulusal karantina' uygulanabilir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)