BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHSBC 100 bin bankacıyı işten çıkarabilir----

HSBC 100 bin bankacıyı işten çıkarabilir

HSBC 100 bin bankacıyı işten çıkarabilir
28 Ekim 2020 - 13:45 www.finansgundem.com

HSBC’nin devasa maliyet düşürme programı henüz başlıyor

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

HSBC’de işten çıkarmalar devam ediyor. Şubat ayında 35,000 kişiyi işten çıkardığını açıkladıktan sonra, banka hızlıca Avrupa hisseleri profesyonelleri ve faiz oranı ticareti ekibinin büyük bir bölümünün işine son verdi. Bunun ardından Paris ofisindeki çalışanların %38’i ve Londra’da çalışan birleşme satın alımlar çalışanları işten çıkarıldı. Ancak yine de gidecek uzun bir yol var.

Açıklanan üçüncü çeyrek sonuçlarında, HSBC 2022 yılında yapmış olmayı planladığı 4,6 milyar dolarlık maliyet tasarrufunun yalnızca 0,6 milyar dolarını gerçekleştirebildiğini söyledi. Bu rakama işten çıkarmalardan elde edilen tasarruflar da dahil oldu. Banka şimdi “maliyet düşürme programında daha ileriye ve daha hızlı” gitmeyi hedefliyor ve dördüncü çeyrek sonuçlarında çok daha sert hedefleri olan bir maliyet düşürme çalışması açıklayacak. Özellikle de Amerika kıtasında ve Fransa’da.

Eğer HSBC’nin tercih ettiği alanlardan birinde çalışmıyorsanız, tüm bunlar kulağa bir miktar endişe verici gelebilir. Bu alanlardan bazıları, bankanın yatırımlarını arttırmak istediği Asya ve giderek popülerleşen alanlar “dijitalleşme ve otomasyon” yatırımlarına ağırlık vermek istediği teknoloji.

Barclays’in bankacılık analistlerinin geçtiğimiz ay yayınlanan raporu, HSBC’nin 2022 yılında ulaşmak istediği %10-12’lik özsermaye hedefini gerçekleştirebilmesi için 100,000 kişinin işine son vermesi gerektiğine dikkat çekti. HSBC bu miktarda kişiyi işten çıkarma planlarına dair herhangi bir açıklama yapmasa da, açıklanan verilerde grubun somut sermayesi ve bireysel birimleri ümit verici görünmüyor. Aynı zamanda doğru yönde ilerlemedikleri de dikkat çekiyor.

Küresel bankacılıkta ve piyasalarda, HSBC’nin satışlarının ve işlemlerinin de dahil olduğu alanlarda gelirler 2020’nin ilk 9 ayında kredilerde bir önceki yılın aynı dönemine göre %93 arttı. Döviz ticareti %31 ve faiz oranı ticareti %33 arttı.

Ancak küresel bankacılık ve piyasalardaki karlar, ilk 9 ayda, bir önceki yılın aynı dönemine göre %25 düşüş gösterdi. HSBC’deki düşüş, birçok bankanın son 10 yılın en iyi performansını gösterdiği bir dönemde gerçekleşti. Avrupa’da kayıplar arttı, Asya karları düştü ve Kuzey Amerika karları arttı. Ancak bu diğer alanlardaki sorunları telafi etmeye yetmedi.

Tüm bunlar birleştiğinde, sonuçlar HSBC’nin gidecek uzun bir yolu olduğunu gösteriyor. Küresel bankacılıkta ve piyasalarda, Avrupa’da çalışanların ön saflarda yer alma ihtimali yüksek. Ancak Asya’daki çalışanların da rahatlamaması gerekiyor, ne de olsa Asya karları da bu yıl düşüş gösterdi.

Visa’nın fintek planı anti tröst engeline takılabilir

 

Aviva’ya FCA’dan kınama cezası

 

Son bir yılda 2 bin 583 bankacı işsiz kaldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)