BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHong Kong'da karantina kuralları değiştirildi----

Hong Kong'da karantina kuralları değiştirildi

Hong Kong'da karantina kuralları değiştirildi
18 Şubat 2022 - 09:54 www.finansgundem.com

Çin'in Hong Kong Özel İdare Bölgesi'nde artan vakaların hastaneler ve karantina tesislerinde yarattığı yükü azaltmak için karantina süresi kısaltılacak.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Chui Tak-yi,karantinadaki kişilerde, pozitif test bulgusunun üzerinden 7 günden sonra negatif görülmesi durumunda, yaşlı, hamile, kronik hasta ve bağışıklık sorunları olan kişilerle bir arada olmamak kaydıyla sonraki 7 günü ev tecridinde geçirebileceğini belirtti.

Müsteşar Chui, 7 günü karantinada 7 günü ev tecridinde veya 14 günü ev tecridinde geçiren pozitif vakaların enfeksiyon riskinin geçmiş sayılacağını söyledi.

Daha önce kentte tüm pozitif vakalar 14 gün merkezi karantinada tutuluyordu.

24 saatte 6 bin 116 vaka

Omikron taşıyan yerel kaynaklı vakaların yol açtığı "5. dalganın" etkisini arttırarak sürdürdüğü kentte dün günlük vaka sayısı bir kez daha salgının başından bu yana en yüksek düzeye geçti. Sağlık Koruma Merkezinden yapılan açıklamaya göre kentte dün 24 saatte 6 bin 616 Kovid-19 vakası tespit edilirken, Kovid yüzünden 11 kişi yaşamını yitirdi.

Virüs taşıdığı halde hastalık belirtisi göstermeyen de yaklaşık 6 bin 300 vaka belirlendi.

Hong Konglu sağlık yetkilileri, Kovid-19 testi pozitif olduğu halde hastalık belirtisi göstermeyen vakaları genel vaka toplamına dahil etmiyor, "öncül vaka" olarak ayrı sınıflandırıyor.

Hastanelerdeki doluluk oranı yüzde 92

Kentte vaka yoğunluğu sebebiyle hastane ve karantina merkezlerinin kapasitesinin sınıra dayandığı duyuruldu. Hastane Otoritesinden (HA) yapılan açıklamaya göre, kentteki 17 kamu hastanesinde toplam doluluk oranı yüzde 92'ye ulaştı.

Dün 24 saatte toplam 3 bin 774 kişi kamuya ait hastanelerin acil bölümlerine başvururken, bunlardan yüzde 18,3'ünün hastaneye yatışı gerçekleşti. Kuruma bağlı 17 kamu hastanesinin 4'ünde doluluk oranı kapasiteyi aştı.

Doluluk oranı Caritas Tıp Merkezi'nde yüzde 109, Tin Shui Wai Hastanesi'nde yüzde 107, Tseung Kwan O Hastanesinde yüzde 105 ve Prince of Wales Hastanesinde yüzde 104'e çıktı.

Kentteki bazı kamu hastanelerde hastaların kaldırımlardaki sedyelerde ve dışarıda kurulan çadırlarda tedavi edildiğine dair görüntüler yerel medya organlarında yer almıştı.

7,5 milyon nüfuslu Hong Kong'da bugüne dek 37 bin 71 vaka görülürken virüs nedeniyle 238 kişi hayatını kaybetti, halen 23 bin 601 hastanın tedavisi sürüyor.

Hong Kong'da hastane kapasitesi alarm veriyor

 

Son 24 saatte Çin'de 92, Hong Kong'da 4285 vaka

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)