BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHong Kong’da günlük vaka rekoru kırıldı----

Hong Kong’da günlük vaka rekoru kırıldı

Hong Kong’da günlük vaka rekoru kırıldı
09 Şubat 2022 - 17:09 www.finansgundem.com

Hong Kong’da son 24 saatte bin 161 Kovid-19 vakası tespit edilmesiyle günlük vaka rekoru kırıldı.

Hong Kong'da bugün, son 24 saat içerisinde bin 161 kişide Kovid-19 vakası tespit edilmesinin ardından salgının başından bu yana en yüksek günlük vaka rekoru kırıldığı bildirildi.

Sıfır Kovid-19 politikası uygulayan ülkede yetkililer, bugün Kovid-19 vak’alarında son iki hafta içinde 2 kat bir artış yaşandığını belirterek geçtiğimiz Aralık ayında 2 olan vak’a sayısının 4 bine yükseldiğini açıkladı.

Hong Kong Lideri Carrie Lam, toplantılar en fazla 2 kişi ile sınırlandırılırken, okul, spor salonu gibi halka açık alanların da kapatılacağını açıkladı. Lam, kentte yaşayan yaşlıların yüzde 50'sinden fazlasının aşı yaptırmadığına dikkat çekerek virüsle mücadelede zorlandıklarını dile getirdi.

Hong Kong'da 7.5 milyonluk nüfusun yüzde 80'i en az bir Kovid-19 aşısı yaptırmış durumda.

"Lütfen mümkün olduğunca dışarı çıkmamaya çalışın"

Aşılama oranı artana kadar bu yaklaşımın devam edeceğini söyleyen Hong Kong Baş Yöneticisi Carrie Lam, şunları kaydetti:

"Halkı virüsle mücadelede bize katılmaya çağırıyorum. Lütfen mümkün olduğunca dışarı çıkmamaya çalışın. Virüsün yayılmasını kontrol altına almaya çalışan mevcut stratejiye veya bu 'dinamik sıfır rejimi sürdürme' dediğimiz şeye bağlı kalmaya devam edeceğiz. Aşılama oranları arttığında, Omicron varyantı ortadan kalktığında ve başka şeyler olduğunda elbette stratejimizi tekrar gözden geçirmeye devam edeceğiz. Ancak hiçbir şey Hong Kong halkının hayatını ve güvenliğini koruma taahhüdümüzü değiştiremez."

Hong Kong'da salgın kısıtlamaları artırıldı

 

Türkiye ile Hong Kong arasında iş birliği anlaşması

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)