BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiHong Kong ekonomisi yüzde 2,7 büyüdü----

Hong Kong ekonomisi yüzde 2,7 büyüdü

Hong Kong ekonomisi yüzde 2,7 büyüdü
02 Mayıs 2023 - 15:24 www.finansgundem.com

Hong Kong ekonomisi ilk çeyrekte yüzde 2,7 büyüdü. Kent ekonomisi, 2022'de dört çeyrek süren daralmanın ardından yeniden büyümeye geçti.

Çin'in Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nin ekonomisi, 2022'de yıl boyunca süren daralmanın ardından yılın ilk çeyreğinde yüzde 2,7 büyüme kaydetti.
 
Kamu yayın kuruluşu RTHK'nın haberine göre, Hong Kong Baş Yöneticisi John Lee Ka-chiu, bugün yapılacak Yürütme Konseyi toplantısı öncesinde ilk çeyrek büyüme rakamını duyurdu.

Ekonominin ilk çeyrekte geçen yıla göre iyiye gittiğini ifade eden Lee, kentin gayrisafi hasılasının ocak-mart döneminde yüzde 2,7 artış kaydettiğini bildirdi.

Lee, ilk çeyrekte kentin ihracatının azalmasına rağmen, Çin anakarasındaki hızlı ekonomik toparlanma ve uluslararası uçuşların normale dönmesiyle birlikte ikinci çeyrekte daha yüksek ekonomik performans beklediklerini belirtti.

Çin'de 5 günlük 1 Mayıs İşçi Bayramı tatilinin başladığı hafta sonunda kenti, 320 bini Çin anakarasından olmak üzere 760 bin turistin ziyaret ettiğine dikkati çeken Lee, 5 günlük tatilin sonunda Çinli turist sayısının 600 bine ulaşmasını beklediklerini dile getirdi.

Turizmdeki canlanmanın diğer iş alanlarını da etkileyerek ekonomik gelişmeye ve istihdamın artmasına yardımcısı olacağını hatırlatan Lee, Hong Kong'un "canlı ve albenisi olan şehir" imajına katkı sağlayacağına inandığını vurguladı.

Kentin gayrisafi hasılası 2022'nin ilk çeyreğinde yüzde 3,9, ikinci çeyreğinde yüzde 1,4, üçüncü çeyreğinde 4,5 ve dördüncü çeyreğinde 4,5 küçülmüştü

Hong Kong ekonomisi en son 2021'in son çeyreğinde yüzde 4,8 büyüme kaydetmişti.

Kentte geçen yıl Omicron varyantının tetiklediği Kovid-19 salgı nedeniyle uygulanan karantina tedbirleri ve sınır aşırı kısıtlamalar, ekonomik etkinliklere ve ihracata darbe vururken, Hong Kong'un dünya ile bağlarını ve Asya'nın finans ve ticaret merkezi konumunu zayıflatmıştı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)