BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHollywood kepenkleri indirdi! Oyuncular da grevde----

Hollywood kepenkleri indirdi! Oyuncular da grevde

Hollywood kepenkleri indirdi! Oyuncular da grevde
16 Temmuz 2023 - 13:28 www.finansgundem.com

ABD film endüstrisini vuran senaristlerin grevinin ardından bu kez de oyuncular iş bıraktı

Hollywood'da 1960'tan bu yana ilk kez hem senaristler hem de oyuncular aynı anda grevde. Bu durumun büyük yapımları etkilemesi beklenirken ilk duran, Deadpool 3'ün seti oldu. NTV'den Melike Tümer imzasıyla yer alan konuyla ilgili haber şöyle:

Hollywood, büyük bir grev dalgasıyla çalkalanıyor. 63 yıl sonra ilk kez Hollywood'da hem senaristler hem de oyuncular aynı anda grevde. 10 hafta önce greve başlayan yazarlara, oyuncular da dahil oldu.

1960'tan bu yana ilk kez gerçekleşen Hollywood grevinde, yüzlerce oyuncu Los Angeles'taki Warner Bros, Paramount, Netflix, Disney, Amazon, Sony, 20th Century Fox ve Sunset Gower gibi büyük film ve televizyon stüdyolarının önünde toplandı.

Yüzlerce oyuncu ve yazar, maaş ve yapay zekaya karşı iş güvencesi konusunda yapılan görüşmelerin sonuçsuz kalması üzerine ellerinde pankartlarla sokağa döküldü.

Oyuncular Birliği (SAG-AFTRA) grevinin başlamasıyla “Deadpool 3”ün çekimleri durduruldu ve oyuncular grev sıralarında Yazarlar Birliği (Writers Guild of America) üyelerine katıldı. Böylece Ryan Reynolds ve  Hugh Jackman'ın başrolde yer aldığı Marvel yapımı devam filmi, yeni grevden etkilenen ilk büyük yapımlardan biri oldu.

Deadpool 3'ün 3 Mayıs 2024'te vizyona girmesi planlanıyordu. Ancak grevin ne kadar süreceği bilinmediğinden, Deadpool hayranlarının devam filmini görmek için muhtemelen tahmin edilenden daha uzun beklemesi gerekecek. 

Mayıs ayında yazarlar grevi başladığında "Deadpool 3", çekimlerine devam edebilen yapımlardan biri olmuştu. Ancak Yazarlar Birliği'nin de üyesi olan ve filmin senaryo ekibinde yer alan Ryan Reynolds'ın senaryoya müdahale etmesi ya da doğaçlama replikler eklemesi mümkün değildi.

"Avatar" ve "Gladyatör" gibi büyük prodüksiyonlu diğer filmlerin çekimlerinin de durabileceği tahmin ediliyor. "Stranger Things", "Family Guy" ve "The Simpsons" gibi dizilerin devam sezonlarının da bu grevden etkileneceği öngörülüyor.

FİLMLERİNİN REKLAMINI YAPMALARI YASAK

Hollywood oyuncularını temsil eden Beyaz Perde Aktörleri Derneği ve Amerikan Televizyon ve Radyo Sanatçıları birliği (SAG-AFTRA) üyelerinin film prömiyerlerine katılması, yer aldıkları yapımlar için röportaj vermesi, ödül törenlerine girmesi, film festivallerine katılması ve sosyal medyada filmlerinin reklamını yapması yasak.

Hollywood kepenk kapatıyor: Tarihi grev!

Hollywood'un grevci senaristleri meydana indi

İşkolik Hollywood yıldızından ‘ofise dönün’ çağrısı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)