BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinHollanda’nın güçlü Türk kadınına şok dava----

Hollanda’nın güçlü Türk kadınına şok dava

Hollanda’nın güçlü Türk kadınına şok dava
31 Mayıs 2014 - 13:54 www.finansgundem.com

Hollanda'nın en güçlü 100 kadını arasında gösterilen Aysel Erbudak hakkında 1.4 milyon euro zimmet iddiasıyla dava açıldı.

2006 yılında Amsterdam'ın batmak üzere olan ilk özel hastanesi Slotervaart Hospital'a hem ortak olup hem de yönetim kurulu başkanlığını üstlenen Aysel Erbudak (47),  26 milyon euro borçla iflasın eşiğindeki hastaneyi ayağa kaldırdı. 7 yıllık yönetiminde hastane yeniden kâra geçti. 2010 yılında ülkenin en iyi sağlık kurumu seçilecek kadar büyük bir başarıya imza atınca Hollanda'nın en güçlü 100 kadını listesine giren ilk Türk oldu. Dergilere kapak oldu, röportajlar verdi. Erbudak o röportajların birinde, 'Hollanda göçmenlerin neler yapabildiğini görsün. Türkler'in sorun değil, ekonomiye de katkı yapan bir topluluk olduğunu ispatladık' diyordu. Ancak ne olduysa geçen yıl oldu. Erbudak, bir sigorta şirketiyle hastane yönetiminin bilgisi dışında anlaşma yaptığı gerekçesiyle görevinden uzaklaştırıldı. Hastanenin başına yeni gelen yönetim de 'eski defterleri karıştırmaya' karar verdi. 

Uğur Koçbaş’ın Vatan’daki haberine göre Hollanda basınında yer alan haberlerde, Erbudak'ın e-mailleri ve hesapları üzerinde yapılan incelemede Türk yöneticinin özel harcamalarının büyük bir kısmını hastaneye fatura ettiği, hatta sahte faturalar düzenleyerek zimmetine para geçirdiği iddia edildi. Amsterdam Savcılığından yapılan açıklamada, Erbudak'ın zimmetine geçirdiği tahmin edilen 1.4 milyon euro'luk miktarı da Türkiye'ye kaçırdığı iddiası yer aldı. Erbudak'ın suç ortağı olduğu gerekçesiyle 56 ve 44 yaşlarında iki kişinin daha adı dava dosyasına girdi. Erbudak ise 'Aklanacağıma eminim' açıklaması yaptı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)