BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinHollandalı 'evsiz' bakan!----

Hollandalı 'evsiz' bakan!

Hollandalı 'evsiz' bakan!
13 Temmuz 2022 - 16:42 www.finansgundem.com

Hollanda'da kamu sağlığı, spor ve sosyal bakımdan sorumlu Devlet Bakanı Maarten van Ooijen, evsizlerin sorunlarını yerinde görmek için kılık değiştirerek geceyi evsizler yurdunda geçirdi.

Evsizlerin sorunlarını ve geceyi geçirdiği merkezlerdeki işleyişi daha yakından görebilmek için evsizler yurdunda geceleyen 32 yaşındaki Bakan Maarten van Ooijen, birçok kişi tarafından olumlu karşılandı.

Kimileri ise van Ooijen'i, evsizlerin sorununu "pijama partisine indirgemekle" suçladı.

Van Ooijen, önceki gece "tebdil-i kıyafetle", Hollanda'nın orta güney kesimindeki Den Bosch kentindeki evsizler yurduna gitti. Ziyaretten sadece sosyal barınma merkezi müdürü ile gece vardiyasındaki bir güvenlik görevlisi haberdar edildi.

Şık takım elbisesi ve gömleğini çıkarıp bir plastik pazar çantasına dolduran Hollandalı bakan, tişört ve kot pantolonla gece yarısına doğru, sosyal barınağın kapısını çaldı.

Evsizler basmakalıp görüntüyle değerlendirilmiyor

Yaşadığı deneyimi ertesi gün sosyal medyadan paylaşan van Ooijen, kendisine defalarca, "evsizlerin basmakalıp görüntüyle değerlendirilmediği" söylense de kapıya yaklaştığında hala görünüşüyle ilgili şüpheleri bulunduğunu belirtti. Ancak barınaktan içeri girince görevliler, onun görüntüsü ya da kıyafetiyle ilgilenmek yerine, özel sınırılarını da gözeterek, nazikçe sorular sormaya başlamış.

Sahte bir hayat öyküsü anlattı

Sahte bir isimle, uydurulmuş bir yaşam öyküsünü, sosyal barınak çalışanlarına anlatan Hollandalı bakan, kısa sürede kaydı yapılarak evsizler yurduna kabul edilmiş.

Bir süre oturma odasında diğer evsizlerle sohbet eden Maarten van Ooijen, onların neden evsiz olduğunu, sosyal yardım alıp almadıkları ve devletten yeterince yardım alıp almadılarını sormuş.

Yoğun bir yer kokusu

Sonrasında yatakhaneye geçen Hollandalı bakan, yoğun bir yer kokusuyla karşılaşmış. Van Ooijen, diğer evsizler tarafından da gece horlamalara karşı hazırlıklı olması konusunda uyarılmış.

Giysileri ve diş fırçasının bulunduğu plastik torbayı, uyuyacağı yatağın üzerine koyan devlet bakanı, o anda, sahip olduğu tek gerçek şeyin bu olduğu hissine kapılmış.

Gerçeği sabah söylemiş

Hollandalı bakan, geceyi aynı odada geçirdiği arkadaşlarına gerçeği, sabah açıklamış ve "Hayır, yeni evsiz genç değil. Sosyal bakımdan sorumlu devlet bakanıyım" demiş

BBC Türkçe'den Yusuf Özkan'ın aktardığına göre Maarten van Ooijen, ziyaretten çok memnun olduğunu belirtiyor. Plansız, kurgusuz gerçek bir çalışma ziyareti yaptığını ifade eden bakan, "Hayal edebileceğimden daha dürüst ve iyi geçti" diyor.

Evsizler yurdundan içeri adımını attığında, bir an için, "Şoförü arayıp eve geri döneyim ya da bir otele gideyim. Gerekirse dışarıda uyurum" hissine kapıldığını söyleyen Hollandalı bakan, böylece evsiz insanların gerçekte neler yaşadığını, nasıl bir ruh hali içinde olduklarını da yaşayarak gördüğünü dile getiriyor.

Çoğunlukla olumlu tepkiler geldi

Bakan van Ooijen'in, evsizler yurdundaki izlenimini anlattığı sosyal medya paylaşımı, büyük bölümü olumlu yönde olmak üzere çok sayıda tepki aldı.

Sosyal medya kullanıcıları, yöneticilerin, genellikle uygulamalarında sosyal gerçeklere yeterince yakın olmadığını söyleyerek, bu nedenle Hollandalı bakanın gerçeği bulmak için evsizler yurdunda kalmasının önemli olduğunu söylüyor.

'Tüm deneyim ter kokusu ve horlama ile sınırlı'

Bazı vatandaşlar ise tüm deneyimin ter kokusu ve horlama ile sınırılı olduğunu savunarak, van Ooijen'in ziyaretini bir oyun olarak değerlendiriyor.

Sosyal medya kullanıcıları, bakanın, evsizlerin sorununu "pijama partisine indirgediğini" ileri sürerek, "Evsizler için bundan sonra ne yapacaksınız, aslı mesele o" diyor.

Savaştan kaçan Ukraynalılar İngiltere'de evsiz kaldı

 

ABD'de evsizlere silahlı saldırı

 

New York'ta evsizler metro vagonlarında uyuyamayacak

 

Fransa'daki evsizler boş binaları işgale devam ediyor

 

İstanbul'da oteller evsizleri misafir ediyor

 

Prens William mirası evsizlerle paylaşacak!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)